Gölge Adam

Belki de yaz sezonunun son pazarı 

Gölge Adam

Bugün, 4 Eylül Pazar.. 

Bu Pazar, çok sıcak geçen yaz sezonunun belki de son Pazar günü olacak. 

Meteoroloji’nin  uzun vadeli raporlarına göre, yarın gündüz sıcaklıkları poyraz rüzgarının da etkisiyle 23 dereceye kadar düşüyor. 

Yine Meteoroloji’nin uzun vadeli raporlarına bakarsanız, bir daha da artık, 30’lu derecelere sıcaklık hiç çıkmıyor. Hatta 24 Eylül’de 20 derecenin altına iniyor. 

Körfez’de ve Karadeniz sahillerinde deniz suyu sıcaklığı hala 26 derece civarında. 

Bugünden sonra bölgemizde denize girmek hayli  üşütücü olabilir. Yine bugünden sonra ilimizdeki pek çok sitede, yüzme havuzları da kapanacaktır. 

Henüz kalorifer, soba yakmaya çok zaman var. Çünkü, eylül, hatta ekim ayı sonuna kadar sıcaklıkların tek haneli rakamlara inmesi beklenmiyor. Ama deniz mevsimi de bitiyor. Klima mevsimi de bitiyor.. 

Sonbaharın güzelliklerini ne kadar yaşarız bilemem. Ama şu bir gerçek ki, bugünden itibaren sıcak yaz bitiyor. 

FİLENİN EFE’LERİ ABD SINAVINDA 
Dünya Erkekler Voleybol Şampiyonası finalleri  Slovakya ve Polonya’da devam ediyor. 

Türkiye Erkek Voleybol Milli Takımı “Filenin Efeleri” grup maçlarında Çin ve Kanada’yı yendi, İtalya’nın ardından grubu ikinci bitirdi. 

Dünyanın en iyi 16 takımı arasına giren Türkiye bu akşam son 8’e kalabilmek için ABD önüne çıkıyor. 

Türkiye-ABD maçı, saat 18. 30’da Polonya’da başlayacak. Türkiye’nin voleybol tarihi açısından çok önemli bir maç,. Filenin efelerinin bir başka hedefi de 2024 Paris Olimpiyatlarına katılma hakkı kazanacak. 

Çok cesur, çok organize olabilin bir milli takımımız var. Bugün ABD’yi yenip dünya şampiyonasında son 8&e kalırsak  bu gerçekten tarihi bir başarı olacak. 

Türkiye-ABD maçı, saat 18.30’dan itibaren  TRT SPOR’da. İzlemenizi tavsiye ederim, çok heyecanlı olacak. 

HAYDİ KÖRFEZ 6’LA 
Geçen sezon Engin Koyun yönetiminde göz göre göre küme düşen Kocaelispor,  2’nci Lig’de sezonun ilk maçında Kırklarelispor’u 2-1  yenip, 3 puanı hanesine yazdırmıştı. 

Kocaelispor, ligdeki ikinci maçını bugün Kırşehir deplasmanında oynuyor. Kırşehir ile tarihimizde ilk kez resmi maç oynayacağız. 

Bu maçı 1000 kadar Kocaelispor taraftarı da izleyecek. 

İlk maçta gördük ki, kaliteli, bu ligin çok üzerinde bir takımımız var. Kötü yönetiliyor olsa da bu takımın bu ligde şampiyon olması lazım…

Bunun için de hiç teklemeden yolumuza devam etmeli, her maçı kazanmalıyız. 

Bugün Kırşehir deplasmanında yine galibiyet bekliyoruz. İki hafta sonunda 6 puanla liderlik koltuğuna oturalım ve bunun keyfini çıkartalım. 

Günün birinde zemin çalışmaları biter de stadımız açılırsa, evimizdeki ilk maçımızda da tribünlere 30 bin kişi ile koşar, Türkiye 2’nci Liglerinin seyirci rekorunu kırarız. 

DERİNCE STADI’NDA BİR HAFTADA İKİ EFSANE 
İlimiz Derince ilçesinin stadı çok küçük, butik bir stad… Zemini güzel. Ama ulaşımı zor, tribünleri çok yetersiz. 

Derince Belediyespor takımının maçlarını oynadığı bu mütevazi statta, geçen pazar günü Türk futbolunun en önemli, efsane markalarından Kocaelispor Kırklareli ile karşılaşmıştı. 

Bugün Türk futbolunun bir başka çok önemli, efsane markası Eskişehirspor, Derince Belediye deplasmanı için geliyor. 

Futbol severler, Eskişehirspor’un “Es Es” olduğu günleri, spor ligi domine ettiği dönemleri hatırlar. 

O efsane Eskişehirspor son yıllarda borç batağında... Üst üste küme düştü. Şimdi; tarihinde ilk kez 3’üncü Lig’de... Bu sezonun sonunda BAL’a da düşebilir. 

Ama hala adı var. Hala taraftarı var. Bugün 1500-2000 kadar kırmızı-siyahlı taraftar Derince’ye gelecektir.  

Umalım ki kentimizin temsilcisi Derince Belediye bu maçı kazanır, lige iyi başlangıç yapar. 

Eskişehirspor tarihindeki ilk 3’üncü Lig maçını Derince’de oynayacak, mütevazi Derince Stadı da bir hafta içinde Türk futbolunun en önemli iki marka takımını çimleri üzerinde ağırlamış olmanın gururunu yaşayacak. 

Yazarın Diğer Yazıları