Ulugazi öğrencileriyle 'Ormanın sesini dinle'

Ulugazi İlkokulu 4-G sınıf Öğretmeni Sibel Eser ve öğrencileri tarafından yürütülmekte olan eTwinning projesi Mayıs ayında sona eriyor. 

Türkiye ve Romanya’dan 10 okulun ortak olduğu “Ormanın Sesini Dinle /Listen To Sound Of The Forest” eTwinning projesi ilimizde Ulugazi İlkokulu 4-G sınıf Öğretmeni Sibel Eser ve öğrencileri tarafından yürütülmeye devam ediyor. Ekim 2021’de başlayan ve önümüzdeki ay sona erecek olan projede öğrenciler ile bireysel ve ortak etkinlikler yapılarak, teknolojinin değişen dünyadaki önemini fark etmeleri sağlandı.

ÖĞRENDİKLERİNİ PAYLAŞAN BİREYLER YETİŞTİRMEK
Proje hakkında bilgiler veren Ulugazi İlkokulu 4-G sınıf Öğretmeni Sibel Eser, “Son yıllarda yaşadığımız büyük çaplı orman yangınları, iklim değişiklikleri, kuraklık gibi doğal afetler; doğanın yaşamın ta kendisi olduğunu bilen, doğayı tanıyan, doğanın korunmasının önemi hakkında bilgili, araştıran, çözüm üreten, öğrendiklerini paylaşan bireyler yetiştirmek tüm dünyanın geleceği için kaçınılmaz hale gelmiştir.

PROJEYİ DAHA DİKKAT ÇEKİCİ HALE GETİRMİŞTİR
Ağaçları ve ormanı tanıma, koruma, yaşatma ve yetiştirme amacıyla düzenli olarak yapılan etkinlikler ve sunumları projeyi daha dikkat çekici hale getirmiştir. Projenin hedeflerinin başında, Doğal afetlere karşı ormanın önemini içselleştirmiş ve öğrendiklerini çevresine aktarabilen bireyler yetiştirmek gelmektedir. Doğanın her parçasına saygılı, tohumdan fidan yetiştirme, fidandan ağaç yetiştirme çalışmalarıyla; çocuklarımızın yaparak yaşayarak öğrenmeleri, Kendisinin ve doğanın emeğine saygılı bireyler olmaları amaçlanmıştır. Proje değerlendirme etkinlikleri hedeflere çok yüksek oranda ulaşıldığını göstermektedir” dedi. 

İŞTE ÇALIŞMALARDAN ÖRNEKLER       
10-16 Kasım Atatürk Haftasında işbirlikçi ürün olarak
“YÜRÜYEN KÖŞK” kitabı oluşturduk. (8 ve 9. Sayfaları hazırladık.)
https://www.storyjumper.com/book/read/117775942
31 Ekim “DÜNYA TASARRUF GÜNÜ” 
4 Kasım “OKUL DIŞARDA GÜNÜ” etkinliklerimiz 
Wordart Kelime Bulutu çalışması “Orman Ne Demek?”
Tohumdan Fidan Yetiştiriyoruz
Fidanlarımızı Ekiyoruz
Orman Bize Ne gibi Faydalar Sağlar?
-Yuva Olarak Orman
-Sanayi Ürünü Orman
- Besin ve İlaç olarak Orman

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme