Soğuk havalar geri dönüyor

Kocaeli Meteoroloji Müdürlüğü duyurdu, bir süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı hızla düşecek. Soğuk hava geri dönüyor

Kocaeli’de bazen güneşli, bazen yağmurlu geçse de günler, sıcaklık, mevsim normallerinin bir hayli üzerinde ve bu durum uzun bir süredir devam ediyor. Kocaelililer, uzun bir süredir kış ortasında ilkbaharı yaşıyor. Ancak ilerleyen günlerde, ılık hava, yerini soğuk havaya bırakacak. Sıcaklık hızla düşecek. Bugün 15, yarın ise 18 derece olacak olan sıcaklık, sonrasında hızla azalacak. Öte yandan, Kocaelililer bir süre güneşe de hasret kalacak.

Kocaeli Meteoroloji Müdürlüğünden alınan hava tahmin raporuna göre yarın başlayacak olan yağmur, yeni haftaya kadar aralıksız sürecek. Kocaelililer, bugün güne sisle uyandı, ancak ilerleyen saatlerde sis dağılarak yerini güneşli ve açık bir havaya bıraktı. Kocaeli, bugün yağışsız bir gün geçirecek, hava sıcaklığı ise en düşük 3, en yüksek 15 derece olacak.

12 Şubat Salı günü yani yarın, güneşli hava yerini yağmura bırakacak. Hava sıcaklığı yağmura rağmen 3 derece artacak, en düşük sıcaklık

7, en yüksek sıcaklık 18 derece olacak. Bu yeni haftanın mevsim normallerinin çok üzerinde seyrettiği son günü.

13 Şubat Çarşamba günü kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Vatandaşların olası sel baskınlarına karşı uyarıldığı çarşamba günü, sıcaklık da 11 derece birden düşecek; en düşük sıcaklık 5, en yüksek sıcaklık 7 derece seviyesinde seyredecek. 14 Şubat Perşembe günü yağış kuvvetini düşürerek sürecek. Sıcaklıktaki düşüş perşembe günü de devam edecek. En düşük sıcaklık 3, en yüksek 5 derece olarak hissedilecek. 15 Şubat Cuma günü de yağmur aynı kuvvette sürecek, sıcaklık ise en düşük 2, en yüksek 4 derece olacak. Orta vadeli tahminlere bakıldığında ise hafta sonu da yağışın devam edeceği görülüyor.

Bakmadan Geçme