Şanbaz Yıldız, AK Partili belediyelere yüklendi!

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız il binasında bir basın toplantısı düzenleyerek 2021 yılını değerlendirdi. Yıldız AK Partili belediyelere yüklenirken İYİ Parti ve Millet İttifakı'nın ilk seçimlerde iktidar olacağını söyledi.

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız bugün il binasında bir basın toplantısı düzenledi. 2021 yılını, Kocaeli’deki yerel yönetimleri değerlendiren Şanbaz Yıldız, İYİ Parti Kocaeli İl Teşkilatı’nın üye çalışmalarından da bahsetti. Yıldız İYİ Parti’nin Kocaeli’de 14 bin üyeye ulaştığını ifade etti. Türkiye’de yaşanan ekonomik sıkıntılardan, Kocaeli’de yarım kalan projelerden, belediyelerin faaliyetlerinden bahseden Yıldız, İYİ Parti ve Millet İttifakı’nın ilk seçimlerde iktidar olacağını söyledi.

KEPÇEYLE ALIP, KAŞIKLA BİLE VERMEDİLER
Şanbaz Yıldız’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Kıymetli Kocaeli halkı maalesef 2022 yılına büyük zamlarla başladık. Elektrik faturalarına yüzde 100’ü aşan oranda zam yapıldı. Akaryakıt fiyatları her geçen gün yükseliyor. İğneden ipliğe her şeye zam gelirken TÜİK denilen kurum açıkladığı enflasyon rakamları ile aklımızla alay ediyor. Son olarak dün Tek derdi saraya yaranmak olan istatistik kurumu Türkiye’de kamu kurumlarındaki siyasallaşmanın en net örneğini bizlere gösteriyor. Vergilerle, engel olamadıkları zamlarla vatandaşın sofrasından kazanla, kepçeyle alanlar iş ücret zammına geldiğinde kaşıkla vermeyi dahi çok görüyor. Asgari ücret artışı dolar kuru ile birlikte geçtiğimiz yılı aratır oldu. 

BECERİKSİZ YEREL YÖNETİMLER
Maalesef artık yeni bir yıl, yeni bir gün istemez hale geldik. Her yeni güne yeni bir fiyat artışı ile uyanan halk günden güne fakirleşiyor. Bu fakirleşmeye ek olarak bir de beceriksiz yerel yönetimlerin yerine getiremedikleri vaatlerle, halka yaşattıkları sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Bugün İYİ Parti Kocaeli İl Teşkilatı olarak kentimizde yarım kalan, unutulan, yerel yönetimler tarafından dikkate alınmayan kimi projeleri, hizmetleri ve işleri konuşmak için bir araya geldik. Birazdan anlatacaklarım bizim bu toplantıdan çok kısa bir süre önce, hızlıca düşündüklerimizden ibaret. Bizim anlattıklarımızdan çok daha vahim bir tablo olduğunu maalesef hepimiz biliyoruz. 

14 BİN ÜYEYE ULAŞTIK
Öncelikle kısaca partililerimize teşekkür etmek istiyorum. İYİ Parti olarak 2021 yılında büyük bir üye çalışması yaptık. Genel merkezimize 12 bin üye sayısına ulaşacağımızı taahhüt ettik. Bütün ilçelerimiz taahhüt ettikleri üye sayısına ulaştı. Çok kısa zamanda 6 binden fazla yeni üye kazandık. Kocaelililer umudun İYİ Parti’de olduğunu biliyor. Teşkilatlarımıza sürekli bir talep var. Üye sayımız 14 binle de sınırlı kalmayacak biliyorum. Her geçen gün daha da büyüyen bu ailenin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum. Bugün İYİ Parti teşkilatlarından bahsetmeyeceğim. Kocaeli’yi anlatacağım. Kocaeli maalesef çok bahtsız bir kent.

KANDIRA İZMİT YOLU’NUN VEBALİ BOYUNLARINA
Her seçim döneminde Kocaelililere bu yolun duble yol olacağını söyleyip dalga geçer gibi diğer seçimlerde de bunu vaat olarak ortaya koydular. Ancak kendi yandaş firmalarına bile nazları geçmedi ve defalarca bu proje yarım kaldı. Yolun 7 buçuk kilometresini bitirdiklerini söyleyerek kendilerince bununla övünüyorlar. Kandıra İzmit Yolu’nu yapmayı beceremediler, ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Bu yolun yapılma sözü verildikten sonra yüzlerce kaza oldu bu kazalarda onlarca vatandaş hayatını kaybetti. Vebali günahı boyunlarına…

KOCAELİ ŞEHİR HASTANESİ YILAN HİKAYESİ
Kocaeli Şehir Hastanesi’nin yapılma serüveni de tam bir fiyasko. Yandaş müteahhitler, onların mağdur ettiği taşeronlarla gündeme geldi. Yıllar yıllar önce bitmesi gereken inşaat hala devam ediyor. AKP hükümetinin Kocaeli’deki temsilcileri sürekli tarih veriyor. Bu konuda utanmaları gerekirken gidip boy boy fotoğraf vermeyi iş sanıyorlar. Şehir Hastanesi bilmecesi ise hala devam ediyor. Ellerine yüzlerine bulaştırdıkları işlerin başında geliyor.

GEBZE TRAFİĞİ KAOSU SONA ERDİLEMEDİ
Bu şehri beceriksiz bir hükümetin yerel temsilcileri yönetiyor. İşletmeler açılırken, OSB’ler kurulurken buraları destekleyecek altyapı asla düşünülmüyor. Gebze bölgemiz, sanayi kuruluşlarının yoğun olduğu bir yer. Gebzeliler, Darıcalılar, Dilovalılar, Çayırovalılar artık bıktı. Trafik sorunu nedeniyle vatandaşımız saatlerini kaybediyor. Kimse bu vatandaşların sorunları üzerine eğilmiyor. Sanayici parasına, yerel yöneticiler ise keyfine bakıyor. Gebze trafiği her geçen yıl daha da artıyor. Şov yapmaktan vaatleri havada bırakmaktan başka bir meziyeti olmayan yerel yöneticiler, tüm Kocaeli’nin olduğu gibi Gebze’nin de yıllarını çaldı.

İZMİT KÖRFEZİ’Nİ 17 YILDA KATLETTİLER
Son yılların en büyük çevre faciasını Marmara Denizi’nde yaşadık. Marmara Denizi ve İzmit Körfezi nefes alamadığı için müsilajı kustu. Tam 17 yıldır Kocaeli’yi yöneten AKP’li belediyelerin İzmit Körfezi ve Marmara’da yaşanan bu büyük faciada payları yadsınamaz. Maalesef 17 yılda İzmit Körfezi’ni katlettiler. Müsilaj İzmit Körfezi’nde gözle göremediğimiz çok büyük çevre sorunlarını bize haber veren bir acil durum çağrısı idi. Bu çağrıya kulak verilmesi gerekiyor. İzmit Körfezi’ne hiçbir evsel ve kanalizasyon suyu dökülmemesi gerekiyor. Ancak dönem dönem pek çok bölgede bu atık suların İzmit Körfezi’ne katıldığını görüyoruz.

KÖMÜRCÜLER OSB YALANI
Her yerel seçim dönemi AKP’lilerin yalanları arasında Kömürcüler OSB’nin taşınması var. Seçimler bitiyor, Kömürcüler OSB unutuluyor. Dilovalıların üzerine kömür tozu yağdırmaya devam ediyorlar. Yerel seçimde Dilovası’nı kazanmak için bakan getirip söz verdiler. Şimdi bakıyoruz somut bir adım yok. Yalan ve kandırma bu arkadaşlarda huy olmuş.

UCUZ SİYASETLE SINIFTA KALDILAR
AKP’liler, şehre hizmet yerine muhalefete sataşmayı tercih etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 11 ilçe belediyesine verdiği desteği kurumsal olarak İzmit Belediyesi’ne vermedi. Bu ayrım tüm vatandaşlarımız tarafından açıkça görüldü. Millet İttifakı’nın İzmit’i kazanmasını hazmedemeyen AKP’liler aslı astarı olmayan tartışmalarla gündemi meşgul etti. Ucuz siyasete harcadıkları enerjiyi şehre ve insanlarına harcasalar her şey daha farklı olurdu.

YÜRÜYÜŞ YOLU’NU BETONA BOĞDULAR
Bu yıl gördük ki AK Partili belediyeler sınıfta kaldı. Proje diye ortaya koydukları park ve bahçelerden başka anlatacakları bir şey yapmadılar. Yürüyüş Yolu’na girdiler, beton yığını bir bulvar oluşturdular. Planlamasını doğru yapamadıkları Yürüyüş Yolu’nda Cumhuriyet Caddesi’ni de vaat ettikleri gibi Yürüyüş Yolu ile aynı seviyeye çıkaramadılar. Zevksiz, betonu andıran, gri sosyal donatıları alana yerleştirdiler. Yeşile hasret kalan Kocaeli halkı yine aracına binmek zorunda kalacak. Kent merkezinde, yürüyüş mesafesinde yeşil bir alan kalmamış durumda. 

İZMİT’İN GİRİŞİNDEKİ UCUBEYE ÇÖZÜM BULAMADILAR
Kocaeli’yi yönetmek demek kentin bütün sorunlarına hakim olmak ve çözüm aramak demektir. Ancak AK Partililer Kocaeli’yi yönetmeyi sadece liderlerine ve onun çıkarlarına hizmet etmek olarak görüyor. Atılan her adımı onun gözüne girebilmek, onun takdirini alabilmek için atıyorlar. Bu sebeple Kocaeli sahipsiz görüntüsünden hiç kurtulamıyor. AK Partililerin yönetimindeki büyükşehir belediyesi bir süre önce eski başkana Kabe örtüsü hediye eden bir Arap işadamına sattığı arsada 262 Towers adıyla iki kule inşa edilecekti. Proje yarım kaldı. Beton yığını İzmit’in girişinde terk edilmiş olarak duruyor. AK Partili yöneticiler ne bununla dertleniyor ne bir adım atıyor.

KARTEPE’DE HALA HASTANE YOK
12 ilçe arasında en bahtsız ilçelerden biri kuşkusuz Kartepe. 2009 yılında ilçe statüsü alan Kartepe’de halen bir hastane bulunmuyor. Kartepe’nin dağında, herhangi bir köyde rahatsızlanan vatandaşlar tedavi olabilmek için İzmit’teki hastanelere gelmek zorunda kalıyor. Geçirdiğimiz bir yılda gördük ki bu konuda da yetkililer en ufak bir adım atmıyor.

SAĞLIK KENT KONUTLARI İHALESİ
Hatırlanacağı üzere Kartepe’de sağlıkçılar için bir proje hazılanmış ve Sağlıkkent Konutları’nın inşa edileceği duyuruldu. Konuyla ilgili kura çekildi, pek çok haber yayınlandı. Ancak gelinen son noktada ihale iptal edildi. Sebebi ise dolar kurundaki artış olarak gösterildi. AK Parti iktidarının sebep olduğu dolar kurundaki artış nedeniyle AKP’li yerel belediyenin proje ihalesi iptal edildi. AKP’li belediye şimdi yeniden ihaleye çıkacak ve daha fazla para ödeme taahhüdü ile bu işi yapacak. Yazık, gerçekten çok yazık… Bu kente, bu ülkeye, bu vatandaşın kaynaklarına çok yazık…

UMUDU KAYBETMEMEK GEREK
Özetlemek gerekirse Kocaeli geride bıraktığımız 1 yılda da kentin ana sorunlarını çözmedi, çözümü için net bir adım atamadı. Halen çok büyük trafik problemleriyle, otopark sorunlarıyla, çevre kirlilikleriyle, ulaşıma bulunamayan çözümlerle mücadele ediyoruz. Kocaelililer olarak bir metropol nüfusuna sahip kentimizde köy hayatı sürüyoruz. Belediyeciliği sadece beton binalar inşa etmek sananlar bu kentin sorunlarının çözümü için adım atmıyor. Ancak umudu kaybetmemek gerekiyor. 

İLK SEÇİMLERDE HER ŞEY DEĞİŞECEK
Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizin çözülmesi için erken seçim şart. İlk seçimde İYİ Parti ve Millet İttifakı iktidar olacak. Bizim iktidarımızda önceliğimiz Türkiye’de yaşayan herkesin ay sonunu düşünmeden yaşamasını sağlamak için adımlar atmak olacak. 2024’e kadar İYİ Parti ve Millet İttifakı’nın yaraları nasıl sardığını gören halk yerel yönetimlerde de bugüne kadar devam eden talan düzenine son verecek. İlk seçimlerde tüm Türkiye’de olacağı gibi Kocaeli’de de vatandaşlar hak ettikleri şekilde yönetilecek. Türkiye İYİ olacak, Kocaeli İYİ olacak.”
 

Bakmadan Geçme