Şakoğlu, Tutuş'a seslendi: Dönüyor, dolaşıyor kayaya çarpıyor

İzmit Belediyesi Basın Danışmanı Cem Şakoğlu, İzmit Belediyesi Meclisi AK Partili Grup Başkanvekilinin, 'Araçları garajda saklıyorlar' yalanlarına basın açıklamasıyla cevap verdi. Teslim edilmiş araçları hizmetten saklanıyor yalanıyla paylaşan AK Partilere seslenen Şakoğlu, 'Gönül isterdi ki koca koca insanlar yalan peşinde koşacağına, bizler gibi halkın yaptığı gibi araçlarını halka hizmet için verip, bu taşın altına ellerini sokabilseydi' dedi

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Burcu Nazlı

İzmit Belediyesi Basın Danışmanı Cem Şakoğlu, AK Partili ‘Araçları garajlarında saklıyorlar’ yalanlarına gerçekleştirdiği basın açıklaması ile cevap verdi.

Şakoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Biz aslında sürekli üzerimize yapıştırılan kaos ve kavgadan beslenen belediye konumuna vurduklarından dolayı çok üzgünüz. Bu üzüntümüzün yanında da bize böyle fırsatları verdiği için belki de bunu yapan arkadaşlara teşekkür etmemiz gerekiyor. Kent insanına kendi oluşturdukları algı ile bizi farklı göstermeye çalışmaları herkesin gördüğü üzere dönüyor dolaşıyor bir şekilde bir kayaya çarpıyor ve önlerine başka bir şekilde düşüyor. 

“ŞAŞKINLIK İÇERİSİNDE İZLEDİK”
Bir süreç yaşandı ve dün bir anda AK Parti'yi İzmit Belediyesinde en üst düzeyde temsil eden arkadaşımız sosyal medya hesabından bir basın açıklaması yaptı. İzmit Belediyesi ve Fatma Kaplan Hürriyet’i kiralama süreleri biten araçları saklamakla suçladı. Saklamaktan kasıtla baktığımız zaman fotoğrafa enteresan oldu. 186 aracı kendi müdürlüğümüz içerisinde saklamak gibi bir durumu biz de şaşkınlık içerisinde izledik. 

“ALGI YÖNETMEYE ÇALIŞIYORLAR”
Modern Hayvan Pazarı’na götürülen ve Basın Yayın Müdürlüğü personeli tarafından çekilen araçların fotoğrafını gösteren Şakoğlu, “Bu fotoğrafları biz çektik. Kendi sakladığımız araçların fotoğraflarını çekmek gibi bir psikopatlığı yapacak konuma gelmedik. Ya bunlar çocukken saklambaç oynanamamışlar ya da her zaman olduğu gibi algı yönetmeye çalışıyorlar. 

“ARAÇLARI İMZA KARŞILIĞINDA TESLİM ETTİK”
Ellerinde bir şey yok ise -ki yok- demek ki bu arkadaşlarımız kamuoyuna doğruyu söylemiyorlar. Kiralık araçlarımızla ilgili süreci kısacık anlatmak istiyorum. Bildiğiniz üzere 30 Eylül’de bu araçların kiralama süresi bitti. 30 Eylül’de kiralama süreci biten 186 aracı araç teslim tutanağıyla 3 ayrı firmaya teslim ettik. 30’unda biten sözleşmemiz sonrası 2 firmaya 1 Ekim’de, 1 firmaya ise 3 Ekim’de araçları teslim ettik. İmza karşılığında teslim ettik tüm araçları. Bu araçlar da Modern Hayvan Pazarı’na çekilerek, firmalar tarafından peyderpey alınıp götürülmektedir. Yani o araçlar kullanım süresi dolup, teslim edilmiş araçlardır.

“ARAÇSIZ KALMA DURUMUNA DÜŞTÜK”
Başkanımız her zaman bu kiralama garabetini ortadan kaldıralım dedi. Bugünleri görerek bunları söyledi. Bizim karşımıza sürekli kiralama ile geldiler. Kiralama süreci yaşandı, İzmit’ten bir firma bu ihaleyi aldı. Aldıktan sonra başka bir itirazla KİK’e gitti. Kamu ihale kurumunda iki günde gelmesi gereken iş bir anda üç haftaya sarktı. Otomatik olarak biz sürecin içerisinde elimizdeki araçları teslim ederek araçsız kalma durumuna düştük. Bu bir kurgu değildi. 

“BAŞKANIMIZLA BİR ARAYA GELDİK”
İşin tam bu noktasından sonra Başkanımız dün başkan yardımcıları, meclis üyeleri, koordinatörlerle bir araya geldi ve dedi ki, ‘Arkadaşlar önümüzde böyle bir süreç var. Bu süreç içerisinde belediyede araç yok. Aracımız olmadığı için de vatandaşımıza götürmemiz gereken hizmetleri götüremeyeceğiz. Fakat yemek bekleyen, hizmet bekleyen vatandaşlarımız var. Bunun için hepinizden ricam bu süreç bitene kadar araçlarınızı akşam eve dönerken geri almak kaydıyla belediyeye tahsis etmeniz.’ 

“ÇOK BÜYÜK BİR KEYİFLE KABUL ETTİK”
Başkan yardımcıları, koordinatör arkadaşlarımız ve meclis üyesi arkadaşlarımız belediyeye geldiğimizde bugün de yaptığımız gibi hepimiz ilk önce Özel Kalem Müdürlüğü’ne gidip anahtarlarımızı bıraktık. Belediyemiz araçlara ihtiyacı olduğu halde alıp kullanıyor. Fatma Hanım dün bize bunu söylediğinde alkışlarla, çok büyük bir keyifle kabul ettik. Bunu halkımızın da bilmesini istediğimiz için araçları kapının önüne koyduk. Kapının önünde o kadar keyifli anlar yaşadık ki. Neler yaşandığını merak eden halk bize geldi, ne olduğunu sordu. Bizler de anlattık. Kendi araçlarımızla vatandaşa hizmet götüreceğimizi söyledik. 

“VATANDAŞ BİZE DESTEK VERDİ”
Vatandaş bize dedi ki, ‘Bizim araçlarımıza ihtiyacınız olursa lütfen söyleyin biz de getirelim’ Bunu söyleyen halk. Gönül isterdi ki koca koca insanlar, Lavanta Bahçesinin peşine koşanlar, Aronyaların peşine koşanlar halkın yaptığı gibi araçlarını halka hizmet için verip, bu taşın altına ellerini sokabilseydi. Keşke halkın bir parçası gibi araçlarını belediye hizmetleri için verebilselerdi. Bunu yapmayan arkadaşlarımız bütün bunların yanında her seferinde belediyenin önüne bir garabet çıkartmak adına, önümüze ket vurmak adına bize sürekli engeller koymaya çalışıyorlar. Biz bundan artık gerçekten çok sıkıldık. Çünkü söylediklerinin ne aslı ne de astarı var. 

“YALANLARLA KAMUOYUNUN ÖNÜNE ATMAYA ÇALIŞIYORLAR”
Meclis salonlarında sürekli yalan söylemekle itham ettikleri meclis üyelerimizi ve belediye başkanımızı yalanlarla kamuoyunun önüne atmaya çalışıyorlar. Üstüne üstlük bu arkadaşlarımızın sosyal medya hesabı üzerinden yaptıkları açıklamaları alan bazı gazeteci kardeşlerimiz herhalde bu açıklamaların üzerine kendilerini biraz zor durumda hissetmişlerdir. Çünkü öyle arkadaşlarımız var ki ellerine borazan versek çalın desek bu kadar çalacaklarını düşünmüyorum. Ama onlar çalıyorlar. O da onların işi yapacak bir şey yok. Onlar adına söyleyecek bir şeyimiz de yok.”

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 2

  • Aydın Muharem Arman | 07 Ekim 2022 16:09

    Sayın Cem Şakoğlu. Söyledikleriniz güzel hoşta. Birde görüpte ilgilenmediğiniz eksiklikler var. Onlardan da biraz bahsedelim. Biliyorsunuz İzmit Belediyesi Fevziye Camii çay bahçesi belediye tarafından Gülümse Kafe olarak işletiliyor. Fakat Kafe zemini o kadar kötü bir durumdaki insanlar ve personel düşmemek için devamlı yere bakmak zorundalar. Benim gözümün önünde sizde oradayken düşme tehlikesi atlatan insanlar oldu. Siz bunu biliyorsunuz. Çünkü oradaydınız. Bu rezilliği düzeltmek için ne yaptınız. Bunu yetkili birimlere ilettinizmi? Birde o haliyle orayı açmak ne kadar doğruydu. Gülümse Kafe ismine gölge düşüren bir işletme olmuş.

  • Chpli bir vatandaş | 07 Ekim 2022 00:49

    Vallahi kayaya toplayan sensin birde CUMHURİYET HALK PARTİSİNE ZARAR VERİYORSUN sen kendini bir gözden geçir aslında parti örgütü yokki sizleri sustursun

BUNLARA DA BAKIN