Sağlıkçılar 3 gün iş bırakıyor

Sağlık çalışanları, ülke genelinde bugün iş bırakma eylemi gerçekleştiriyor

Ücret artışlarında sağlık personelinin yok sayıldığı gerekçesiyle iş bırakma eylemi kararı alan sendikalar, vatandaşların acil durumlar haricinde hastanelere gitmemelerini istedi. 

Sağlıkçıların duyurduğu eylem planına göre, Türk Sağlık-Sen bugün gün boyunca, Sağlık-Sen ise 7 ve 9 Aralık tarihlerinde 2 gün boyunca iş bırakma eylemi yapacak. Buna göre 6, 7 ve 9 Aralık tarihlerinde iş bırakacak olan sağlık çalışanları Acil, yoğun bakım, çocuk acil ve yoğun bakımı, onkoloji, diyaliz servislerinde hizmet vermeye devam edecek.

Yurt genelindeki sağlık kurum ve kuruluşlarını kapsayan iş bırakma eylemi kapsamında Türk Sağlık-Sen, tüm şube ve temsilciliklerine gönderdiği yazıda şu ifadelere yer verdi:

“6 Aralık 2021 Pazartesi günü gerçekleştireceğimiz iş bırakma eyleminde genel taleplerimiz arasında halkın sağlık hakkı talebi de yer almaktadır. Her koşulda halkımızın sağlık hakkını savunan sendikamız, iş bırakmada aşağıdaki kurallara dikkat edecektir:

Sağlık ve Sosyal Hizmet iş kolunda iş bırakma olarak gerçekleşecek, hiçbir biçimde vizite, sevk ya da rapor alma gibi yöntemlere başvurulmayacaktır.

Acil, yoğun bakım, çocuk acil ve yoğun bakımı, onkoloji, diyaliz servislerinin dışında iş bırakılacaktır.

Ülkemizde yaşanan COVID-19 pandemi salgını nedeni ile COVID-19 veya COVID-19 şüphesi ile sağlık kurum ve kuruluşlarına yapılacak başvurular geri çevrilmeyecek, bu gibi hasta veya hastalığından şüphe edenlerin poliklinik ve klinik tedavilerine devam edilecektir.

Şube ve temsilciliklerimiz gerekli hallerde yukarıda belirtilen birimlerde hizmetin aksamaması için personel takviyesi hususunda idare ile işbirliğine gidebileceklerdir.

İş bırakma günü tüm emekçiler, sabah normal işe gider gibi işyerlerine gidip imza atma, kart basma işlemini gerçekleştirip iş yeri bahçelerine/önlerine çıkıp ses yönetici ve temsilcilerimizin belirlediği programı uygulayacaklardır.”

SAĞLIK-SEN’DEN EYLEM DUYURUSU
Sağlık-Sen’in aldığı eylem kararı ise şu ifadelerle duyuruldu:

Antalya’da 3 grup halinde 3000 kişiyle gerçekleştireceğimiz Türkiye Buluşması Programları iptal edilmiştir.

2 Aralık 2021 Perşembe günü Saat 16:00 itibari ile Antalya İl Sağlık Müdürlüğü önünde Antalya’da bulunan 1.000 kişilik teşkilatımız ile basın açıklaması yapılacaktır.

7 Aralık Salı ve 9 Aralık Perşembe günlerinde Tüm Türkiye’de iş bırakma eylemi yapılacaktır.

7 Aralık Salı günü illerde iş bırakma eylemi ile birlikte şubelerimiz basın açıklaması yapacaktır.

9 Aralık Perşembe günü iş bırakma eylemi ile birlikte, Ankara’da Sağlık Bakanlığı önünde tüm teşkilatımızın katılacağı basın açıklaması yapılacaktır"

Bakmadan Geçme