Rusya, iki ülkeyi daha tehdit etti

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılmasının 'sonuçları olacağı' uyarısında bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, düzenlediği basın toplantısında, Finlandiya ve İsveç'in olası NATO üyeliklerine dair açıklamalarda bulundu.

Ülkelerin güvenliklerinin, başka ülkelerin güvenliği pahasına inşa edilmemesi gerektiğini savunan Zaharova, “Finlandiya ve İsveç’in öncelikle bir askeri blok olan NATO’ya katılımı, ülkemizin yanıt vermesini gerektirecek ciddi siyasi-askeri sonuçlara yol açacaktır” ifadesini kullandı

“Finlandiya’nın NATO’ya kabul edilmesinin ciddi askeri ve politik sonuçları olur”

Euronews’ta yer alan habere göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın resmi Twitter hesabından da aynı mesaj paylaşılarak “Finlandiya’nın NATO’ya kabul edilmesinin ciddi askeri ve politik sonuçları olur” denildi.

Bu ifade sözcü Mariya Zaharova’nın “Finlandiya hükümetinin ‘askeri uyumsuzluk politikası’na bağlılığını, kuzey Avrupa’da güvenlik ve istikrarın sağlanmasında önemli bir faktör olarak görüyoruz.” ifadelerinin altına yazıldı.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme