Rastgele bırakılan elektrikli scooterlar tehlike saçıyor!

Kocaeli'de hizmet vermekte olan Martı ve Binbin isimli elektrikli scooterları kullanan vatandaşlar, yayaları zor durumda bırakmaya devam ediyor.

Kocaeli’de vatandaşların kullanımına sunulan elektrikli scooterların, gelişigüzel bırakılması yayalara zorluk çıkartıyor. Özellikle de düşme tehlikesiyle karşılaşan yaşlı yayalar, elektrikli scooterları kullanan kişilere tepki göstererek, yayaların kullanılması için ayrılan kaldırımlara park edilmemesini ve işgal etmemesini istedi. 

TAKILIP DÜŞME OLASILIĞI YÜKSEK 
Konuyla ilgili gazetemize ulaşan bir vatandaş, “Kaldırımda yürürken, gelişi güzel bir şekilde atılan elektrikli scooterlar, direklere bırakılmadığından vatandaş için hem tehlike saçıyor, takılıp düşme olasılığı çok yüksek… Vatandaş kendini yola atıyor, kaldırımlarda karşılıklı geliş gidişin olması gerekiyor. Yaşlı insanların ya da çocukların takılıp düşme olasılığı da yüksek... 

ACİL GİRİŞİ ÖNÜNE BIRAKILIYOR
Bir de nöbetçi eczane ve Devlet Hastanesi acil girişi önünde rastgele bırakılan elektrikli scooterlar, hasta veya yakınlarının dalgınlık anına denk geliyor ve takılıp düşmelerine sebep oluyor. Ya da park etmiş araçların etrafından dönmek zorunda kalıyorlar. 

KALDIRIMLARDA YÜRÜMEMİZE ENGEL
Bununla birlikte toplu taşıma durakları var. Kaldırımlarda gelişi güzel bırakıldığından hem tehlike saçıyor, hem de vatandaşı huzurla kaldırımlarda yürümesine engel teşkil ediyor. Görüntü kirliliği oluşturuyor. Birileri bunlardan para kazanırken, halkın kullanması için ayrılan kaldırımlar artık kapatılıp işgal ediliyor” dedi. 


 
 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme