Perşembe Pazarında son durum

Kocaeli halk pazarlarındaki güncel fiyat takibi için bu hafta da Perşembe Pazarındaydık.

Yaz mevsiminin neredeyse gelmesi ile yazlık meyve ve sebzeler sergilerde yerini almaya başladı ama fiyatlar bu haftada tüketiciyi mutlu etmedi. Domates 10 TL, biber 8 TL, patates 10 TL, soğan 5 TL, patlıcan 12 TL, kabak 8 TL’den sergilerde.

DEĞİŞMEYEN FİYATLAR

Perşembe Pazarındaki fiyatlar önceki haftalardan çok da farklı devam etmezken güzel havanın da etkisiyle pazardaki yoğunluk dikkat çekti. Salatalık 5 TL, kıvırcık 5 TL, taze fasülye 15 TL, dolmalık biber 15 TL; elma 12 TL, muz 18 TL, çilek 25 TL, yarım kilo erik 20 TL ve sergilerde yeni yeni görmeye başladığımız kiraz, yarım kilosu 20 TL’den tüketiciye sunulmakta. 

BİRİNİN DUR DEMESİ LAZIM

Perşembe pazarından düzenli olarak alışveriş yapan bir vatandaş ‘’Her hafta fiyatlar belki biraz düşmüştür ümidi ile geliyorum ama yine boş. Artık market market, pazar pazar geziyorum en ucuzu neredeyse oradan alışveriş yapıyorum bu gidişata birinin dur demesi lazım’’ dedi.

MEYVE KARIN DOYURMUYOR

Pazarda özellikle meyve tezgahlarının boş olması dikkat çekerken, alışveriş yapan bir başka vatandaş ise ‘’Haftalardır meyveye bütçe ayırmıyorum, 6 kişilik bir ailem var meyve karnımızı doyurmuyor’’ dedi. 

 

(Haber: Zeynep Tarım)

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme