'Otur Fatma' ile birinci oldular

Kocaeli Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim üyeleri ve öğrencileri Sivas'taki yemek yarışmasında tatlı dalında birinci olan 'Otur Fatma' tatlısını ve 1'incilik ödüllerini Kocaeli Valisi Seddar Yavuz'a takdim ettiler

Kocaeli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emrah Özkul, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Dilek Dülger Altıner, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Selda Uca, Öğretim Görevlisi Dr. Alican Akçiçek, Fakülte Sekreteri Eyüp Altındağ ve “Anadolu Mirası Soframda” isimli yemek yarışmasına katılan öğrenciler Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Vali Yardımcıları Aslan Avşarbey ve İsmail Gültekin'i ziyaret etti.

BİRİNCİLİK KUPASI
Kocaeli'nin yöresel ürün ve yemekleriyle yarışmaya katılan öğrenciler, tatlı dalında "Otur Fatma" tatlısıyla yarışmada birinci olmuştu. Birincilik aldıkları Otur Fatma tatlısını Vali Yavuz ve vali yardımcılarına ikram eden öğrenciler, 1’incilik kupasını da Kocaeli Valisi Seddar Yavuz'a takdim ettiler. Vali Seddar Yavuz öğrencilere çeşitli hediyeler vererek başarılarını tebrik etti.

22 ÜNİVERSİTE KATILDI
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi tarafından 12-13 Mayıs 2022 tarihleri arasında düzenlenen üniversiteler arası “Anadolu’nun Mirası Soframda” isimli yemek yarışmasına Kocaeli Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri "Otur Fatma" tatlısıyla 22 üniversite, 39 grup ve 71 öğrenci arasından birinci olmuş ve öğrencilere altın madalyalarını ve birincilik kupalarını Sivas Valisi Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Kılıç takdim etmişti.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme