Osmanlı Derneği Teşkilatı görkemli törenle açıldı

67 il ve 24 ilçede faaliyet gösteren Osmanlı Derneği Teşkilatı Kocaeli İl Başkanlığı görkemli törenle açıldı.

Osmanlı Derneği Teşkilatı Kocaeli İl Başkanlığı’nın İzmit Ömerağa Mahallesi Hürriyet Caddesi Esoray Apartmanı No.113 Kat.4’teki açılışına; Batı Azerbaycan Göyçe-Zengezur Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve aynı zamanda Osmanlı Teşkilatı Genel Başkanı Mehmet Ali Arslan ve eşi Gülseren Arslan, Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti danışmanı Prof. Dr. Aydın Durmuş, Teşkilatlardan Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli İl Başkanı Serap Bilmez, SP İl Başkanı Mehmet Aras, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sivil Toplum Kuruluşları Şube Müdürü Samet Şengöz, Osmanlı Teşkilatı şube yönetimi ve vatandaşlar katıldı.

“DAVA KARDEŞLERİNİN BİRLEŞKESİ”
Açılış programı öncesi Kuran-ı Kerim tilaveti ve duaların ardından konuşma yapan Teşkilatlardan Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli İl Başkanı Serap Bilmez, “Osmanlı Teşkilatı İkra emrine kulak asan Milli mücadele ruhunu barındıran, önceliği hak ve adalet olan dava kardeşlerinin birleşkesidir. Amacımız gençlerimizi, tarihimizi, ecdadımızı unutturmamak için gençlerimizin gelecekte ülkemize güzel işler yapmasına sebep olacaktır” dedi.

“67 İL 24 İLÇEDE TEŞKİLATIMIZ VAR”
Göyçe-Zengezur Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Osmanlı Teşkilatı Genel Başkanı Mehmet Ali Arslan, “Türkiye birçok medeniyete beşiklik etmiş, çok güzel bir coğrafya, her alanda öncelik eden bir coğrafyanın rehberliğini yapan Osmanlı medeniyetinin torunlarımız. Her şeyden önce kendimizi tanımamız lazım. 600 yıl 3 kıtaya hükmeden bir devlet iken, sizlerin de mücadelesiyle güzel günler yakında göreceğiz. Bizler topraklarımızı 44 gün savaşarak topraklarımızı geri aldık. Nesillere dünümüzü çok iyi anlatmamız lazım. Yalın kelimelerle anlatılacak toprağın temsilcileri değiliz. Sabırlı olun. Osmanlı teşkilatı olarak bu ruhu olarak Osmanlı teşkilatını kurduk. 67 il 24 ilçede teşkilatımız var. Emeği geçen genel başkan yardımcım Serap Bilmez hanıma yardımcılarına teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi ile birlikte vatandaşlara lokma ve Osmanlı şerbeti dağıtımı yapıldı.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme