Olimpiyatların birincisi Kocaeli'den

Darıca Şehit Hasan Kaya Fen ve Sosyal Bilimler Proje Kız İmam Hatip Lisesi öğrencisi Reyhan Dayı, yaptığı robot ile İTÜ Robot Olimpiyatları'nda birincilik elde etti


Darıca Şehit Hasan Kaya Fen ve Sosyal Bilimler Proje Kız İmam Hatip Lisesi, üniversiteler düzeyinde en nitelikli ve prestijli olimpiyatlar arasında yer alan İstanbul Teknik Üniversitesi Robot Olimpiyatları’na katıldı. 16 öğrencinin yaptığı 16 robot ile olimpiyatlara katılan okul, olimpiyatlardan Türkiye birincisi çıkartarak önemli bir başarıya imza attı. 

‘BAŞARI TESADÜF DEĞİL’
Okul Müdürü Musa Kartal, “İstanbul Teknik Üniversitesi Robot Olimpiyatlarında (İTÜRO) da elde edilen başarılar tesadüf değil. Öğrencilerimizi Türkiye’nin rotasına uygun donanımda yetiştirmeyi en önemli hedef olarak belirledik. Bu hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. Türkiye birincisi olan öğrencimiz Reyhan Dayı ve Danışman öğretmenimizi tebrik ediyorum. Kocaeli’den sadece Şehit Hasan Kaya İmam Hatip Lisesi’nin katıldığı robot olimpiyatlarında alınan Türkiye birinciliği aynı zamanda Kocaeli’nin ve Darıca’nın da gururu olmuştur. Ayrıca 20 Haziran da Milli Eğitim Bakanlığı’nın Şanlıurfa’da düzenleyeceği Robot Olimpiyatlarına da üç ayrı kategoride katılım sağlayacağız. Başarımızı artırarak yolumuza devam edeceğiz” dedi. 

Bakmadan Geçme