Muhtar ek sefer istedi, 'Bekleyin' cevabını alınca sitem etti

Özellikle çalışan insanların gece evlerine ulaşabilmeleri için merkezden otobüs seferleri konulması için talepte bulunan İlimtepe Mahalle Muhtarı Kazım Elmas, 'İlimtepe sorunları masa başında çözülüyor, sahada kimse yok' dedi.

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Burcu Nazlı


Yıllardır ulaşım sorunları yaşayan İlimtepe sakinlerinin sesine kulak veren Mahalle Muhtarı Kazım Elmas, Muhtar İşleri Daire Başkanlığı kanalıyla Ulaşım Daire Başkanlığı’ndan ek sefer talebinde bulunarak, işten çıkan vatandaşların evlerine gidebilmeleri için 02.00’de bir belediye otobüsü istedi. 

SOSYAL MEDYADAN SİTEM ETTİ
En son saat 01.00’de hareket eden otobüse işten çıkan vatandaşların yetişemediğini ve merkezde kaldığını belirten yazılı talebine verilen cevaba tepki gösteren Muhtar Elmas, Ulaşım Daire Başkanlığı’ndan sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla sitem etti. 

BİR ARPA BOYU İLERLEMEMİŞTİR
Sosyal medya hesabından isyanını dile getiren Kazım Elmas, “İlimtepe Mahallemizde yaşayan vatandaşlarımızın dikkatine 21 yıldır İlimtepe var olduğundan beri ulaşım sorunu çözüm noktasında çözülemediği ve devam eden sorunlarımızdan biri olan ulaşım sorunu… Muhtar olduğum süre içerisinde defaten yazılı sözlü her platformda dile getirmişimdir. Velakin deyim yerindeyse bir arpa boyu ilerlememiştir. 

SORUNLAR MASA BAŞINDA ÇÖZÜLÜYOR SAHADA KİMSE YOK
İnsanlarımız İlimtepe’de sadece ve sadece ulaşım zorluklar nedeniyle evlerini burada boş bırakıp kentin merkezlerinde kiraya gittiğine şahidimdir. Son olarak Büyükşehirimizde talep ettiğim 163 nolu hattın saatte 1:00 olan ulaşımı saatte 2:00’ye çıkılmasına talebinde bana verilen cevabın metnin  burada yayınlıyorum. Bahsedilen çalışma düzenlemesi masa başında doğru ama velakin sahada aynı uygulanmıyor. Hiç bir şekilde kurallara uyulmuyor, denetim yok. İnsanların saatlerce duraklarda bekleyip isyan ettiklerine İlimtepe sorunları masa başında çözülüyor sahada kimse yok. Bilgilerinize duyurulur” dedi.

MÜMKÜN OLDUĞUNCA…
Gelen cevap yazısında ise şu ifadelere yer verildi:
 “İlgi yazınızdan, Körfez İlimtepe Mahallesi Muhtarı Kazim ELMAS'ın 03.03.2022 tarihli ve 2002924 sayılı başvurusunda 163 nolu hattın yarım saat olacak şekilde seferler yapmasını talep ettiği anlaşılmıştır. Toplu taşıma hizmeti sağlayan araçların güzergâhları yolcu yoğunluğu, sefer süresi, vatandaşlardan gelen öneri, talep vb. hususlar dikkate alınarak bölgede ikamet eden vatandaşların tamamına ya da büyük çoğunluğuna hizmet verecek şekilde mümkün olduğunca ana caddelerden ve merkezi noktalardan geçecek şekilde düzenlenmektedir.

DÜZENLEME ÇALIŞMALARI YAPILMAKTADIR
Toplu taşıma araçlarının çalışma saatleri bölgede ikamet eden vatandaşların tamamına ya da büyük çoğunluğuna hizmet verecek şekilde yolcu yoğunluğu dikkate alınarak düzenlenmektedir. Bununla birlikte gerek ekiplerimizce güzergâhlarda ve duraklarda yapılan kontrol ve denetimler neticesinde, gerek tarafımıza ulaşan talep, öneri ve şikâyetler doğrultusunda mevcut hatların güzergah ve sefer saatleri ile ilgili düzenleme çalışmaları yapılmaktadır.

33 SEFER YAPILARAK ULAŞIM HİZMETİ VERİLMEKTEDİR
İlgi yazınızda belirtmiş olduğunuz 163 nolu ‘İlimtepe – Tütünçiftlik - 95 Evler – İzmit – Otogar’ hattı ile 06:50 – 00:15 saatleri arasında yapılan ölçüm ve kontroller sonucunda gün içerisinde görülen yolcu yoğunluğu dikkate alınarak oluşturulan sefer planı dahilinde 60 dakika aralıklarla belirlenen çalışma saatleri ve güzergâhlar doğrultusunda Belediyemize ait Ulaşım Park A.Ş. ait 12 metrelik araçlarla karşılıklı olarak 33 sefer yapılarak ulaşım hizmeti verilmektedir. 

DEĞERLENDİRİLMEYE ALINACAKTIR
Hattın çalışma saatleri, güzergahları, durak yerleri ile birlikte daha birçok bilgi www.kocaeli.bel.tr, www.e-komobil.com internet adreslerinde, ‘e-Kocaeli’, ‘E-komobil’ uygulamalarında yayınlanmaktadır. Vatandaşlarımızın toplu taşıma hizmetlerinden daha iyi imkânlarla faydalanabilmelerini sağlamak amacıyla tarafımıza ulaşan talep, öneri ve şikâyetler doğrultusunda gerekli düzenlemeler ve çalışmalar devam etmekte olup, talep bölgede yapılacak yeni hat, sefer saati, güzergâh ve durak yeri düzenlemeleri ile ilgili çalışmalar çerçevesinde değerlendirilmeye alınacaktır. Bilgilerinize arz ederim.” 
 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN