Minik Gülhayat yardım bekliyor

İzmit Gültepe Mahallesi'nde oturan Yusuf Karakuş (28), 3 yaşındaki çocuğu Gülhayat'ın hastalığı için gereken tedavi parasını bulamıyor.

İzmit Gültepe’de oturan Yusuf Karakuş (28), 3 yaşındaki çocuğu Gülhayat’ın hastalığı için gereken tedavi parasını bulamıyor. Gülhayat Karakuş’un sağlığına kavuşması için 7 yaşına kadar her ay iğne vurulması gerekiyor. Ancak bir iğnenin fiyatı 1410 TL.

Doğuştan kalp rahatsızlığı bulunan Yusuf Karakuş, aynı zamanda kendisi de uzun yıllar beyin tümörü hastalığıyla mücadele etmiş, geçirdiği trafik kazasının ardından engelli olmuş. 800 TL engelli maaşı ile geçinmeye çalışırken bir taraftan da nakliyat firmalarında çalışan Yusuf Karakuş, yardımseverlerin ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün desteğiyle kızına kalp pili taktıracak. Ancak henüz 3 yaşında olan Gülhayat Karakuş’un beyninde kalıcı bir hasar kalmaması için her ay düzenli olarak fiyatı 1410 TL olan Sandostatın 20 mg iğneyi vurulması gerekiyor.

Baba Yusuf Karakuş’un bunu karşılayabilecek bir maddi gücü bulunmuyor. Baba Karakuş, “Kimseden bir kuruş para istemiyorum. Yardımseverlerin desteği ve bakanlığın girişimleriyle kızımın kalp pili takılacak. Ancak 7 yaşına kadar düzenli iğne vurulması gerekiyor. Bir hayırseverden bu iğneleri yaptırması için destek bekliyorum” dedi.

3 yaşındaki Gülhayat Karakuş’a yardım etmek isteyenler dilerse babası Yusuf Karakuş’a 0536 234 78 60 nolu telefondan ulaşabilir, dilerse Ziraat Bankası’nın TR 740001001256603578635001 IBAN numarasına yardımda bulunabilir.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme