MBDAL'den YKS tatbikatı 

Kocaeli'de Merkez Bankası Derince Anadolu Lisesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek öğrencilerin heyecanlarını yenmeleri amacıyla sınav tatbikatı düzenledi.

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Burcu Nazlı

Milli Eğitim Bakanlığının açıkladığı nitelikli okullar arasında da yer alan Derince Merkez Bankası Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen YKS'ye hazırlık sınavı, gerçeğini aratmayan görüntülere sahne oldu.

POLİS ARAMASINDAN GEÇTİLER
ÖSYM'nin tüm kurallarının eksiksiz uygulandığı sınava, öğrenciler polis tarafından üstleri arandıktan sonra alındı. Öğrencilere poşet içerisinde, kalem, silgi, mendil, kalemtıraş ve mendil verildi. Su şişelerinin etiketlerinin söküldüğü sınavda, yasak olan eşyalar da emanete alındı. Soru kitapçıklarının poşet içerisinde teslim edildiği sınavda öğrencilere, uyulması gereken kurallar da hatırlatıldı. Başlama saatinden sonra okula gelen öğrenciler ise sınava alınmadı. 

GERÇEĞİ ARATMADI
Tatbikatta gönüllü olarak görev yapan Okul Müdür Yardımcısı Emre Kaan Gülyıldız, “Emek verip gayret gösteren bu yolda alın teri döken kendi geleceklerini şekillendirme adına mücadele eden öğrencilerimizin emeğinin hiçbir şekilde zayi olmaması adına elimizden ne geliyorsa dün yaptık bugün yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. 12. Sınıf öğrencilerimizin girecekleri yükseköğretim kurumları sınavı öncesi sınav anı ve sonrasında yapmaları gerekenler bugün gerçekleştirdiğimiz gerçeğini aratmayan bir tatbikatla anlatıldı. Emeği geçen rehber öğretmenimiz Yılmaz Eken’e teşekkür ederiz. MBDAL Sevgiyle eğitimin buluştuğu nokta geleceğe atılan en güzel imza” ifadelerine yer verdi. 


 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN