Lokantalar boykota hazırlanıyor!

Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Genel Başkan Karabağlı, taleplerin yerine getirilmemesi halinde boykot kararı alınacağını duyurdu.

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Burcu Nazlı

Lokanta ve restoranlar ile online yemek siparişi sistemleri arasındaki gerilim tırmanıyor. Kocaeli'deki lokantacıların da dahil olacağı boykot, online yemek siparişi sistemlerinin komisyonlarının revize edilmemesi halinde başlayacak . Karabağlı tarafından yapılan açıklamada, “Online yemek siparişi sistemleri, aldıkları fahiş komisyonları revize etmediği takdirde, Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu olarak 100 bin üye işyerimizde sistemleri kapatacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız” denildi.  

KOCAELİ’DE DE BAŞLIYOR
Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonunın açıklamasının ardından Kocaelili lokantacılardan da boykot duyurusuna destek geldi. Kocaeli Lokantacılar Odası Başkanı İlhan Haftacı, federasyonunun aldığı karar doğrultusunda boykota katılacaklarını belirtti. Kocaeli’de online yemek sipariş sistemlerinin içinde olan tüm üye işyeri ve esnafının boykota katılmak için mesaj ile bildireceklerini söyleyen Başkan Haftacı, lokantacı esnafının kazançlarını sömürenlere karşı boykota destek vermelerini istedi. 

FEDERASYONDAN AÇIKLAMA
Öte yandan, Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonunun kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yayımladığı açıklamada ise şu ifadeler yer aldı: 

“2 yıl gibi uzun bir süre pandemi nedeniyle oldukça hırpalanan yeme içme sektörü, şu anda enflasyonla baş etmek konusunda çaresiz. Daralan piyasalar nedeniyle de kan kaybı yaşanıyor. İşyeri kapanışları artıyor, ayakta kalmaya çalışanlar ise borçlanıyor. Online yemek siparişi sistemleri, uyguladıkları yüksek komisyonları istediğimiz gibi revize etmezse, Federasyonumuzun bünyesinde, 81 ilde bulunan 104 esnaf odamıza bağlı yüz binden fazla üye işyeri, ülke genelinde boykot yapma kararı alacak” denildi. 

 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN