KOSTÜ'den kadınlara özel panel

Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi (KOSTÜ) tarafından 'Kariyerinde Fark Yaratan Kadınlar' paneli düzenlendi

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Burcu Nazlı

Dünya Kadınlar Günü etkinliği kapsamında Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi (KOSTÜ) tarafından “Kariyerinde Fark Yaratan Kadınlar” paneli düzenlendi. Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisinin verdiği piano resitali ile başlayan etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. 

‘BİZE ÇİÇEK ALIN’ DİYE ÖLMEDİLER

8 Mart Dünya Kadınlar Gününün anlam ve öneminin vurgulandığı panelde, insan hakları temelinde kadının çalışma yaşamında, eşit işe eşit ücret, sosyal, siyasi ve ekonomik alanlarda eşit haklara ulaşma mücadelesi tartışıldı. 1857’de 129 kadın ‘bize çiçek alın’ diye ölmediği vurgulanarak, bu günün kadın hareketlerinin odak noktası olduğu belirtildi.

 

DÜŞÜ OLMAYANIN İŞİ OLMAZ
Panelde Kocaeli Sağlık ve Teknoloji üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr Füsun Terzioğlu, Dünyada ve ülkemizde kadının durumu ve kariyer yolculuğuna ilişkin paylaşımlarda bulundu. Kocaeli iş kadınları ve Yöneticileri Derneği Başkanı Nilgün Yılmaz, ‘Düşü Olmayanın işi olmaz’ konusunda, Kocaeli Barosu Başkanı Avukat Bahar Gültekin Candemir ise, ‘Uluslararası Yasal Düzenlemeler Doğrultusunda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” konusunda paylaşımlarda bulundu. 

ÜLKEMİZ VE DÜNYA AÇISINDAN
Kocaeli Sağlık ve Teknoloji üniversitesinde akademik ve yönetici pozisyonunda çalışan kişilerin yarısının kadın olduğuna da dikkat çekilen panelde Kadın istihdamının ve işgücünden yararlanılmasının ülkemiz ve dünya açısından önemi açıklandı.

PLAKET VERİLDİ
Cumhuriyetin Kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk’ün “Kadınları Geri Planda Bırakan Toplumların Geride Kalmaya Mahkum Oldukları” sözü ile Atatürk’ün kadınların güçlendirilmesine ve eğitimine verilmesi gereken önem ile “…kadınlarımız için görünüş ve kıyafette başarıdan daha çok, asıl başarılı olunması gereken alan ışıkla, kültürle, gerçek faziletle süslenmek ve donanmaktır” ifadesi ile etkinlik sona erdi ve katılımcılara teşekkür plaketi verildi. 


 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN