Koronanın semptomları değişti! İşte en yaygın görülen 5 belirti

İngiltere'de yapılan yeni bir araştırmaya göre, hastalığın ilk 5 belirtisi değişti. Yeni görülen semptomlar ise yüksek ateş, titreme, devamlı öksürük, koku kaybı ve değişikliği ile tat kaybı ve değişikliği olarak belirlendi

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Kocaeli Zirve

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsle mücadele halen devam ediyor. Şu ana kadar virüs nedeniyle 5 milyon kişi yaşamını yitirdi. Koronanın en dikkat çeken varyantı ise Delta oldu.

DELTA VARYANTININ BULAŞICILIĞI DAHA YÜKSEK
İlk olarak Hindistan'da görülen Delta varyantının daha bulaşıcı olduğu bilimsel olarak kanıtlandı. Söz konusu varyant küresel vaka artışının bir numaralı nedeni olarak gösteriliyor.

KORONA BELİRTİLERİ DEĞİŞTİ
Hürriyet'te yer alan habere göre İngiltere'den gelen son rapor ise varyantlar ve aşı olan kişilerde farklı semptomların görülmesi nedeniyle korona belirtilerinin değiştiğine işaret ediyor. Yeni 5 belirti şöyle:

Yüksek ateş
Titreme
Devamlı öksürük
Koku kaybı ve değişikliği
Tat kaybı ve değişikliği
Uzmanlar bu belirtilere sahip olan kişilerin aşılı olsun ya da olmasın mutlaka test yaptırmaları gerektiğinin altını çiziyor.

VARYANTLARIN EN YAYGIN BELİRTİLERİ
Uzmanlar ayrıca bunun sadece en yaygın 5 semptom olduğunun altını çiziyor. Mu ve Delta varyantlarına yakalanan kişilerde görülen semptomların tam listesi ise şöyle:

Yüksek ateş
Titreme
Devamlı öksürük
Koku kaybı veya değişikliği
Tat kaybı veya değişikliği
Baş ağrısı
Olağandışı yorgunluk
Boğaz ağrısı
Bilinçte bulanıklık
Deri döküntüsü
Ağız veya dilde meydana gelen değişiklikler
Kırmızı ve ağrılı parmaklar veya ayak parmakları
Nefes darlığı
Göğüs ağrıları
Kas ağrıları
Boğuk ses
İshal
İştahsızlık
Karın ağrısı
Burun akması
Hapşırma

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN