Kocaeli'de ormanlık alanlara mangal yasağı!

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, orman yangılarının önlenmesi amacıyla 1 Haziran tarihinden 1 Kasım'a kadar ormanlık alanlarda konaklanmasının ve mangal yapılmasının yasaklandığını duyurdu.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, orman yangınlarının önlenmesi ve bunun önüne geçilmesi dolayısıyla “Orman Yangını Hazırlıkları Değerlendirme Toplantısı” gerçekleştirdi. Yapılan toplantıda 1 Haziran'dan 1 Kasım'a kadar geçerli olmak üzere yeni kararlar alındı.

ORMANLIK ALANLARDA KONAKLAMA

Valilik tarafından alınan kararlar ise şu şekilde;

"Resmi tescilli piknik/mesire alanları harici her türlü ormanlık alanlarda; mangal, semaver vb. ateşli piknik yapılması, dilek feneri, meşale, havai fişek vb. yangın çıkmasına sebep olabilecek malzemelerin sokulması, kullanılması yasaklanmıştır.

Ormanlık alanlarda konaklama yapılması yasaklanmıştır.

Orman içinde ATV, UTV ve bunun gibi araçların önceden belirlenmiş alanlar dışında kullanılması yasaklanmıştır.

İZİN ALINMASI ZORUNLU
 Orman İşletme Müdürlükleri tarafından belirlenen güzergahlarla sınırlı olmak kaydıyla Ulusal, Uluslararası sportif ve eko turizm amaçlı kullanımlar için izin alınması zorunludur.

Kocaeli ili sınırları içindeki ormana bitişik alanlarda ve ormanlık alanlara 4 kilometre mesafede anız ve bağ-bahçe temizliği vb. amacıyla kontrollü dahi olsa ateş yakmak yasaklanmıştır.

KONTROL ALTINDA TUTULACAK

Güvenlik birimleri (Emniyet-Jandarma vb.) ve Orman Muhafaza memurlarından oluşturulacak olan ve gezici gözetleme işleri ile görevlendirilen ekiplerce, tüm Resmi ve tescilli piknik alanları dahil daha önce belirlenen ve özellikle tehlike arz edebilecek alan ve bölgeler kontrol altında tutulacaktır.

Alınan kararlar ilgili kurumlar ve güvenlik güçlerince hassasiyetle takip edilecek olup uymayanlar hakkında adli işlem tesis edilecek ve idari para cezası uygulanacaktır.

Vatandaşlarımızca da konunun hassasiyetle takip edilmesi ve şüpheli durumları 112 ACİL Çağrı Merkezine iletmeleri önemle rica olunur."

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme