Kocaeli'de 12 sınıf karantinaya alındı

Kocaeli Veli-Der'in açıklamalarına göre 'İzmit'te 4, Kartepe' de 1, Darıca'da 5, Gebze'de 2, toplam ise 12 sınıf karantinaya alındı

Kocaeli Veli-Derneği Başkan Yardımcısı Beyhan Korkmaz; “Derneğimize ulaşan bilgilere göre, salgının ikinci haftasında, Türkiye genelinde tespit ettiğimiz 536 sınıf,  Kocaeli’ de ise bize gelen bilgilere göre, şimdiye kadar 12 sınıf karantinaya alındı.  İzmit’te 4, Kartepe’ de 1, Darıca’da 5,  Gebze’de 2 Okullar alarm vermeye devam ediyor. Sınıfta pozitif veya temaslı vaka olması nedeniyle çocukların evlere gönderildi. Her gün, her saat bu sayılar artmakta ve bizleri korkutmaktadır” ifadelerini kullandı.

Korkmaz, "MEB’e çağrımızdır! Kamuoyuna her hafta, iller bazında karantina bilgileri aktarılmalı, Veli ve öğrencilere farkındalık çalışmaları yapılmalıdır. Maske Mesafe hijyen sloganı unutturulmamalıdır. Okul müfredatları pandemi koşullarına uygun şekilde düzenlenmeli ve kısaltılan ders saatleri dikkate alınmalıdır. Velilerimizden gelen taleplere göre,  okul giriş çıkışlarında oluşan yığılmaları önlemek için, sorunlu olan okullara, yeni giriş çıkış kapıları ilave edilmeli ve böylece temasın önüne geçilmesi sağlanmalıdır” şeklinde velilerin talebini dile getirdi.

“Okul servisleri kapasitesinden fazla öğrenci alıyor”

"Okul servis saatleri, işçi servisi saatlerinde de kullanıldığından, araçların koltuklarının belediyelerce,  ücretsiz dezenfekte edilebileceği noktalar sağlanmalı,  yapılan gözlemlere göre kapasitesinin üstünde öğrenci alan servisler tespit edilmeli ve ikazlar yapılmalıdır.  Eğitim emekçileri ve Öğrencilerin halk otobüslerinden ücretsiz bir şekilde faydalanması sağlanmalı ve üniversitelerin açılması ile oluşacak kalabalık düşünülerek ek seferler artırılmalıdır” ifadelerini kullanarak okul servislerin eksikliğin yakındı.

“TYP Temizlik işçileri yeterli değil”

Korkmaz, “TYP (Toplum yararına program) kapsamında görevlendirilecek temizlik güvenlik personel,  ihtiyacı karşılayamayacak sayıdadır. Görevlendirilecek eğitim emekçilerinin çalışma usul ve esaslarında, temizlik görevlileri 8 derslikten sorumludur. Salgında ciddi sağlık riski ile karşı karşıya kalan eğitim emekçileri esnek çalışmaya zorlanamaz zorlanmamalıdır. Kocaeli 'de 17.676 adet derslik bulunmaktadır bunlardan sadece Gebze'de 2.642 derslik sayısı ile 330 temizlik personeli ihtiyacı oluşmuş olacaktır. Pandemi koşullarında,  çocuklarımızın kesintisiz eğitime devam edebilmesi için, yeni bir kapanma olmadan ek derslikler açılmalı kamu kaynakları çocuklarımıza kullanılmalıdır. Biz öğrenci Veli Derneği olarak,  devlet yurtlarının kapasitesinin hızla artırılmasını ve kaynakların çocuklarımıza, öğretmenlerimize aktarılmasını talep ediyoruz. Kocaeli genelinde valiliğin sayfasında belirtilen yurt kapasite miktarı,  14.477’dir. 6.949 erkek 7.528 kız öğrenci kapasitesi ile öğrencimizin faydalanacağı devlet yurtlarında kimlerin kalacağı belirsizdir. Yabancı öğrencilerin Erasmus öğrencilerinin, yüksek lisans, doktora yapan öğrencilere ayrılan kapasite miktarı nedir? Yeni eğitim öğretim sürecine katılan 12.500 öğrenci ve 7.767 doktora ve yüksek lisans öğrencisini, ücreti mukabilinde, devlet ile anlaşmalı hangi vakıflara yerleştireceksiniz? Bu hizmet bedeli ne kadar olacak?”  sorularının milli eğitim müdürlüğünün cevaplamasını istedi.

Son olarak Korkmaz, "Öğrenci Veli-Derneği olarak verilerin kamuoyu ile paylaşılmasını ve kaynakların doğru kullanılarak, ihtiyaç duyulan, yeni yurtların yapılması konusunda adımlar atılmalı ve kamusal hak olan barınma problemi,  bir an önce karşılanmalı her yıl aynı sorunların yaşanması engellenmelidir” dedi.

Bakmadan Geçme