Kocaeli Bilnet'ten bir ilk daha

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Burcu Nazlı

İzmit Tepeköy Mahallesinde bulunan Kocaeli Yerleşkesinde Anasınıfı, İlkokul, Ortaokul, Anadolu Lisesi ve Fen Lisesinden oluşan 60 dersliği ve öğrencilerinin çok yönlü gelişimini destekleyen, çeşitli aktivite alanları bulunan, 15 bin m2 kapalı alana sahip, güçlü öğretmen kadrosu ile öğrencilerinin akademik ve sosyal yönden gelişimlerini, 21. yüzyılın beklentilerinden haberdar olmalarını hedefleyerek geleceklerini tasarlayan Özel Kocaeli Bilnet Okullarından bir ilk daha  “E-Twininng “projesinde yer alarak engelli bireylerin yaşadığı dijital ve sosyal problemlerin daha iyi anlaşılması engelsiz bireylerin de empati duygularının geliştirilmesi ve çözüm üretmelerine olanak sağlamaları için proje hazırladılar.

PROJE TANIMLAMASI
 Bilgisayar teknolojileri ve Internet, günümüz insanının, bilgi ve iletişim ihtiyaçlarına, daha kolay, daha hızlı ve daha ekonomik çözümler bulabilmesini sağlamaktadır. Görme engelli kişiler potansiyellerini ortaya çıkarmak, sosyal becerilerini geliştirmek ve eğitim yaşantılarında karşılaşacakları sorunları en aza indirmek konusunda teknolojinin sunduğu imkanlardan diğer bireyler kadar eşit derecede faydalanamamaktadırlar. Engelli bireylerin yaşadığı dijital ve sosyal problemlerin daha iyi anlaşılması, engelsiz bireylerin de empati duygularını geliştirmek ve çözüm üretmelerine olanak sunmak.

HEDEFLERİMİZ
 İmkân kısıtlılığı olan ve dezavantajlı bireyleri sosyal ortama kazandırmak ve yaşadığımız dijital çağda dijital araçları sosyal yaşamlarında kullanılabilir hale getirmek, - Öğrencilerin bu konudaki farkındalıklarını artırmak ve her kesimle etkileşim sağlamak, - Öğrencilerin ICT becerilerini engelli bireylere fayda sağlayacak yönde geliştirmek, - Engeli olmayan öğrencilerin ICT becerilerinin artmasını sağlamak, - Engeli olmayan öğrencilerin engelli bireylerle empati kurarak onların yaşadığı problemlere çözüm üretmelerini sağlamak,- Dezavantajlı bireylerin online veya yüz yüze platformlarda kendi öğrenme yöntemlerini paylaşmalarını sağlamak, Engeli olan bireyler için özel olarak hazırlanmış aktivitelerde yeni deneyimler edinmelerine ve diğer bireyler ile sosyalleşmelerine fırsat sunmak.

PROJEMİZDEN BEKLEDİĞİMİZ SONUÇLAR 
Engelli bireylerin sosyalleşmesi ve toplumla etkileşimi artar. Engelsiz bireyler, engelli bireylere yönelik önyargılarını kaldırır. Engelli bireylerin ihtiyaçlarına yönelik engelsiz bireylerin toplumsal farkındalıkları artar. Engelli sanatçıların hayatlarından ilham alınır. Görme engelli bireylerin ihtiyaçlarını karşılayan dernekleri tanır.
Projemiz 12 hafta sürmektedir. Projede çeşitli illerden birçok öğretmen yer almaktadır. Darıca Barış Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Aslı Aydoğan, İngilizce Öğretmeni Ali Aydın, Türkçe Öğretmeni Ümran Akpınar, Eskişehir Tepe Başı Mustafa Kemal Ortaokulu Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Selvihan Erkan, Nevşehir Boğaz Şehit Murat Ateş Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Arzu Göncü ile Müdür Yardımcısı Çağrı Türkü ve Konya Karatay Anadolu İmam Hatip Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Hatice Ünal eşlik ediyor.

Kocaeli Bilnet Ortaokuluna ait olan projede kendi öğretmenleri de projeye ekibinde çalışarak destek vermektedirler. Okul Öncesi Öğretmeni Melek Taşyürek, Sınıf Öğretmeni Zeynep Merve Darcan, İngilizce Öğretmeni Hatice Altun, Bilişim ve Teknoloji Öğretmeni Tuğçe Bağlan, Fen Bilgisi Öğretmeni Döndü Gülşah Özcan, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Oğuzcan Yücel, Matematik Öğretmeni Aynur Ceylan ve İngilizce Öğretmeni Burhan Yıldız'dır. 

Projeye Katılan Öğrencilerimizi tebrik ederiz. Projede öğrencilerimiz e-twining panosu , afiş, slogan, Görme Engelli sanatçının araştırmasını ,Braille Alfabesi ,Dijital Oryantring ,Görme engelli kişiyle röportaj ve müzik dinletisi yaparak aktif olarak yer aldılar.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN