Kızılay'ın kan toplama çalışması 

Türkiye'nin önündeki en önemli sağlık sorunlarından biri, ihtiyacı karşılayacak kadar kan bağışının yapılmaması ve buna bağlı olarak kan ihtiyacının sık sık sorun yaratması…

Geçmişte, Kızılay’ın elinde herkesin ihtiyacını karşılayacak kan stoku bulunurken, son yıllarda ihtiyaçlar arttı ama bağışlar azaldı ve  özellikle ameliyat hastaları ve yakınları için sık sık kan sorunu yaşanabiliyor. 

Kızılay da, bu  ihtiyaca cevap verebilmek için, her ortamda kan stoklarını arttırmanın çabası içine giriyor. Kızılay Kan Merkezi’ne ait  bir araç, bugün Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde  kon bağışlarını kabul etti. Hastane personeli, hasta yakınları ve hastaneye gelip gidenler, gezici araçta form doldurup kan bağışında bulundular. Kızılay yetkilileri, talep edilen her yere gitmeye ve gezici araçla kan bağışlarını kabul etmeye hazır olduklarını söylüyorlar. 

Sağlığı el veren herkesin, Kızılay’a kan vermesi ülkemizin sağlığı açısından son derece önemli. Hiç aklınıza gelmeyen bir anda sizin veya çok sevdiğiniz bir yakınımızın da acil kan ihtiyacı olabilir. Bu nedenle Kızılay’ın elinde yeterli kan stokunun bulunması çok önemli. Kızılay’ın kan  aracı, bugün akşama kadar Derince Hastanesi girişinde kan bağışlarını kabul edecek. Siz de  sağlık ve zaman açısından müsaitseniz, kan vermeyi ihmal etmeyin. Üstelik kan vermek, insan sağlığı açısından da son derece faydalı. 
 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme