Kent meydanının yeni ihale tarihi belli oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın ilk olarak geçtiğimiz kasım ayında duyurduğu Milli İrade Meydanı projesinin yeni ihale tarihi belli oldu

Büyükşehir Belediyesi tarafından Milli İrade Meydanında yapılması planlanan kent meydanı projesinin 11 Nisan’da iptal edilen ihalesinin ardından ikinci ihale tarihi belli oldu. 

14 HAZİRAN'DA YAPILACAK

 Muhammen bedeli 148 milyon 353 bin lira olan ihalede Haldız İnşaat 212 milyon 500 bin lira teklif vermişti. İhale,  Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal edildi. İhale, muhammen bedel ile teklif arasındaki büyük fiyat farkı sebebiyle iptal edildi. Büyükşehir Belediyesi yeni ihale için tarih belirledi. İhale, 14 Haziran günü Büyükşehir Belediye binasında yapılacak.

50 DÖNÜM MEYDAN
Büyükşehir Belediyesi tarafından dünyanın büyük meydanları arasına girmeye aday olan Milli İrade Meydanının kent meydanına dönüştürülmesi projesi geçtiğimiz Aralık ayında kamuoyu ile paylaşıldı. Kentte bir yaşam olanı olarak planlanan, içinde yeme-içme, kültür ve sanat mekanlarının olduğu, yeşillendirilen bir alan haline getirilmesi bekleniyor. 24 saat yaşayan bir alan olması planlanan meydan 50 dönüm büyüklüğünde olacak.

Bakmadan Geçme