Yaşam

Yaşam Haberleri

Zorluklarına aldırış etmeden, sanatına sımsıkı sarıldı

Kocaeli'de yaşayan 64 yaşındaki Hamiyet Başaran, gençliğinde yaşadığı tüm zorluklara rağmen yıllar sonra keşfettiği yeteneğini devam ettirebilmek için evini adeta resim atölyesine dönüştürdü.

Ünlü Hollywood yıldızı Robert De Niro Türkiye’de!

Hollywood yıldızı ünlü oyuncu Robert De Niro ortağı olduğu Japon Restoranının ortaklarıyla Şişli'de bulunan şubesinde bir araya geldi. Düzenlenen basın toplantısında konuşan ünlü aktör, 'Gerçekten restoran işi zor bir iş. Ben kendimi çok şanslı buluyorum. Çünkü muhteşem bir ekibe sahibim. Restoranlarımızda çalışan muhteşem şeflerimiz var' dedi.

Kocaeli’de SOLOTÜRK gösterisi nefes kesti

İzmit'in düşman işgalinden kurtuluşunun 101'inci yıl dönümü dolayısıyla SOLOTÜRK'ÜN Kocaeli semalarında gerçekleştirdiği uçuş nefes kesti.

Vali Yavuz: Kocaeli örnek bir şehir

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardımda bulunan hayırseverlere teşekkür belgesi takdim etti. Programda konuşan Yavuz, Bana, 'Türk kültürünün medeniyetini tek kelimede anlat' deseler ben 'Sevgi' derim. Sevgi öylesine kuşatıcı bir kavram ki, her şeyi kapsayan engin bir duygu dedi.

Müzik için mesleğini bıraktı, kendi korosunu kurdu

Kocaeli'de yaşayan 49 yaşındaki Gülçin Bayram, çok sevdiği müzik için mesleğini bırakarak kendi korosunu kurdu. 25 kişiden oluşan koroda ev hanımından öğretmene, doktordan askeri personele kadar birçok kişi var. Maddi beklentileri olmayan müzikseverler, kazançlarını şehit ailelerine ve ihtiyaç sahibi kişilere bağışlıyor.

Körfez’de 4 sokak asfaltlandı

Körfez'de yürütülen altyapı çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, çalışmaların tamamlandığı 4 sokakta aynı ayda asfaltlama çalışması gerçekleştirildi.

Öğrenciler içeride, veliler dışarıda sınav heyecanı yaşadı

Kocaeli'de Alan Yeterlilik Testi (AYT) için adaylar sınav merkezlerine geldi. Veliler de en az öğrenciler kadar heyecanla bekleyip, sınav merkezi önünde yoğunluk oluşturdu.

Yaşı 85, elinde baltasıyla ormanları bakın ne için geziyor

Geçimini el emeğiyle ördüğü sepetlerden sağlayan 85 yaşındaki Süleyman Türk, havaların ısınmasıyla ağaç dalı toplama mesaisine başladı. Eline baltasını alan yaşlı adam, ormanlarda geziyor, topladığı ağaç dallarını evine getirerek sepetlerini örüyor.

Kocaeli’de zaman zaman sağanak etkili oluyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından Kocaeli'de beklenen sağanak etkisini sürdürdü.

Hayvan gübresinin atıldığı sahil, şimdi de simsiyah oldu

Beyoğlu Deresi'ne bırakılan hayvan gübrelerinin vurduğu sahil, simsiyah oldu. Ortaya çıkan maddenin ne olup olmadığı araştırılıyor.

Manda sütündeki verimlilik inekleri solladı

Birkaç yıl önceye kadar tükenmekte olan mandalar, devletin ıslah projesiyle beraber verimliliğini artırdı. Güncel duruma göre, manda sütündeki verimlilik inekleri solladı. Ayrıca, manda sütünden yapılan Kandıra yoğurdunun da birçok hastalığa şifa olduğu için sıkça tercih edildiği öğrenildi.

Dünyaca ünlü şarkıcı Türkiye’ye geliyor

'Bilionera' isimli şarkısıyla 170 milyon izlenmeyi gören, Dünyaca ünlü şarkıcı Otilia, hayranları ile Türkiye'de buluşacak. Otilia sosyal medya hesabından da hayranları için Türkçe mesaj yayımladı.

İşe atla gidiyor, sokakları onunla turluyor

Kocaeli'de oto lastik işiyle uğraşan Summani Yılmaz, 'Rüzgar' isimli atıyla işten eve, evden işe gidiyor. Başında börkü de eksik olmayan Yılmaz, yanındaki 3 hilal, Göktürk, Azerbaycan ve Türk bayraklarını atının üzerinde gururla dalgalandırıyor.

Gazeteci kaleme aldı: Bu kitap kadınları anlatıyor

Kocaeli’de gazeteci Uğur Ulusoy’un kaleme aldığı ve kadınları anlatan ’45 yıl sonra’ kitabı için imza günü düzenlendi. İmza gününe protokol ve kitapseverler yoğun ilgi gösterdi.

Hava biraz serinledi 

Ahlaksız hareketiyle tepki çekmişti, Kocaeli konseri de iptal edildi

Yaptığı el hareketi ve sahnedeki konuşmasıyla tepki çeken, geçtiğimiz günlerde Isparta'da konseri iptal edilen Melek Mosso'nun Kocaeli'de vereceği konseri valilik tarafından ormanda konaklama yasağı gerekçesiyle iptal edildi.

Görme engelli 17 yaşındaki Emirhan kemençeyi konuşturuyor

Kocaeli'de yaşayan görme engelli 17 yaşındaki Emirhan Bülbül, 8 müzik aleti çalıyor. Görmeyen gözlerine rağmen bisiklet süren, bilgisayar kullanan ve müziğe olan yeteneğiyle görenleri şaşkına çeviren Trabzonlu Emirhan, özellikle kemençeyi elinden bırakmıyor. Emirhan, en büyük hayalinin hayranı olduğu Trabzonspor'un futbolcularıyla tanışmak olduğunu dile getirdi.

Ormanya, 50 ülkeyi geride bıraktı

Kocaeli'de bulunan doğal yaşam parkı Ormanya, 2021 Mavi Bayrak En İyi Uygulamalar yarışmasında 50 ülkeyi geride bıraktı. Ormanya, Uluslararası En İyi Biyolojik Çeşitlilik Koruma Uygulama örneği oldu.

Toplam 916 haber.