Yaşam

Yaşam Haberleri

Kuzey Marmara Otoyolu Kocaeli geçişinde kar yağışı etkili oluyor

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kocaeli geçişinde kar yağışı etkili oluyor. Kar yağışı sebebiyle sürücüler dikkatle ilerliyor.

İNŞİRAH DERNEĞİ  GAZZE'YE 2 TIR UN GÖNDERDİ

Kocaeli'nin yurtdışı insani yardımlarda öncü derneği  İnşirah Sosyal Yardımlaşma Derneği , 7 ekimden bu yana Gazze’deki insanlık dışı saldırılara sessiz kalmadı.. Daha önce Gazze’ye gıda paketi, mont, sebze meyve, çadır yardımı  yapan İnşirah derneği bu sefer de 2 tır toplam 64 ton un yardımı yaptı.Bu yardımları Kütahya, İsviçre,Almanya'da bulunan partner derneklerle birlikte yaptı.

Bu sepetin ünü Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz’e kadar dayandı

KOMEK, ünü Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz'e kadar dayanan Karamürsel sepeti örücülüğü branşında kadınlara hem eğitim veriyor hem de istihdam sağlıyor.

Geri dönüşüm malzemelerinden balistik beton üretildi

Mermi ve patlayıcılara karşı yüksek darbe direnci sağlamak amacıyla yüzde 25-30 oranında geri dönüşüm malzemesi kullanılarak balistik beton üretildi. Laboratuvar ortamında üretilen ancak saha testlerinin henüz yapılmadığı betonun, ilerleyen süreçlerde hem inşaat sektörü hem de savunma sanayisinde kullanılabileceğini ifade eden Doç. Dr. Salih Taner Yıldırım, Normal betona göre yaklaşık 50 ile 100 kat darbe direnci sağladığını gördük. Bu da bize çok rahatlıkla bir mermiyi karşılayabilir kanaatini verdi dedi.

Yürüyemez dendi, 1,5 ayda ayağa kalktı

Kocaeli'de trafik kazası neticesinde yaralanan ve bazı veteriner hekimlerin Yürüyemez dediği köpek, Ankara'da 1,5 aylık fizik tedavinin ardından ayağa kalktı. Tedavi ettirdiği köpeği, bahçesinde beslediği diğer engelli köpeklerin arasına koyan Ömer Ayhan, Bu köpeğim gibi felçten kurtulan 4 köpeğim var. Hepsine binlerce TL harcandı. Hiçbiri ölümle yüzleşmedi ve hepsi yürüyor dedi.

Şehir Hastanesi bağlantı yolu güneş enerjisi ile aydınlatılıyor

İzmit Belediyesi, vatandaşların talepleri üzerine Şehir Hastanesi yoluna güneş enerjili aydınlatma sistemi getirdi.

Kocaali-Hendek yolu ulaşıma kapatıldı

Sakarya'nın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkisini sürdürüyor. Karayolları Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabı üzerinden Kocaali-Hendek arasında bulunan Çam Dağı yolunun geçici olarak trafiğe kapandığını duyurdu.

Bayrak Ailesi Karan'ın doğum gününde buluştu

İş insanı Birkan Bayrak ve ev hanımı Demet Bayrak'ın biricik oğulları Karan'ın ilk yaş yıldönümünü Bayrak Ailesi fertlerinin katılımı ile büyük heycan içinde kutladılar 

İmparatorlukların şehri Kocaeli’yi adım adım gezerek tanıyorlar

Kocaeli'nin turizm potansiyelinin geliştirilmesi ve turizm rotalarının tanıtılması amacıyla bu yıl 2'incisi gerçekleştirilen 'Turizm Sektör Buluşması' başladı. Türkiye'nin dört bir yanından gelen vatandaşlar, tarihi bölgeleri rehber eşliğinde gezerek tanıyor.

Müze değil, Kıbrıs gazisinin evi

Kocaeli'de yaşayan 72 yaşındaki Kıbrıs gazisi Mümin Olca, içinde antika değeri taşıyan eşyalarında bulunduğu yüzlerce ürünü evinde sergiliyor. Biriktirdiği ürünlerle evini adeta müzeye çeviren Olca, Eşyalara ne kadar para verdiğim önemli değil. Önemli olan manevi değerleridir. Bana milyonları verseler ürünlerimi vermem dedi.

6 kişiye umut olan sağlık teknisyeni son yolculuğuna uğurlandı

Kocaeli'de geçirdiği beyin kanması sonucu hayatını kaybeden ve organ bağışıyla 6 kişiye umut olan sağlık teknisyeni Özge Berber son yolculuğuna uğurlandı. Kızının organ bağışçısı olduğunu söyleyen baba Berber, Kızımla gurur duyuyorum, 6 insanı hayata döndürdü. Kızımın organını bağışladığı insanlar yaşasın ben mutlu olurum. Onların mutluluğu benim mutluluğumdur dedi.

Pazarcı esnafına çorba ikramı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sabah erken saatte tezgah kuran pazarcı esnafına çorba dağıttı.

Üniversiteli gençler şehrin güzelliklerini keşfediyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehrin doğal güzelliklerinin tanıtımı için düzenlediği gezilere üniversiteli gençler şehri daha yakından tanıma fırsatı buldu.

İşte Kocaeli’de 2024’ün ilk bebeğ!

Kocaeli'de 2024 yılının ilk bebeği 'Aybike' dünyaya geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aileyi sosyal medyadan hesabından tebrik etti.

‘At Türkün kanadıdır’ diyerek yeni yıla at üstünde girdi

Kocaeli'de 2024'e 'merhaba' diyen vatandaşlar renkli görüntüler oluşturdu. Kimi vatandaşlar yeni yıla dans ederek ve şarkı söyleyerek girerken, bir vatandaş ise 2024 yılına Noel Baba ile değil, 'At Türkün kanadıdır' deyip atla giriyoruz diyerek at üstünde girdi.

Kocaeli Valiliği uyardı

Kocaeli Valiliği, Marmara Denizi'nde 50 ile 75 kilometre hızla esmesi beklenen fırtına sebebiyle vatandaşlara uyarıda bulundu.

Kandıra tarihini bu müzede topladı

Yeşilçam'ın yakışıklı jönü olarak bilinen Sertan Acar, birçok uygarlığa ev sahipliği yapan Kandıra tarihini otelinde açtığı müzede yaşatıyor. Tarih kokan müzede 65 milyon yıllık fosillerin yanı sıra birçok değerli parça bulunuyor.

Seka Park’a 6 bin lale dikildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Seka Park'ta peyzaj uygulaması yaparak 6 bin lale dikimi gerçekleştirdi.

Toplam 916 haber.