Sağlık

Sağlık Haberleri

Tüm balonlar onlar için gökyüzüne bırakıldı

Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla Kocaeli Üniversitesi Onkoloji Bölümü'nde tedavi gören lösemili çocuklar için gökyüzüne rengarenk balon bırakıldı. Hastane penceresinden el sallayan çocuklar, maskotlarla bir araya gelerek doyasıya eğlendi.

Kendinizi ve çevrenizdekileri korumak için aşı şart

Büyükşehir’in Sağlık Kulübünde eğitim veren uzmanlar, içinde bulunduğumuz aylarda hastalıklardan korunmak için aşı yaptırılması gerektiğini ifade etti

Erkekler meme kanserine daha kolay yakalanıyor

Özellikle kadınların korkulu rüyası haline gelen meme kanseri, erkeklerde de görülüyor. Kadınlara göre erkeklerde daha saldırgan şekilde seyredebilen hastalıkta uzmanlar, erken teşhis konusunda uyarıyor. KOÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Erkeğin meme yapısı hızla geliştiği için meme kanseri biraz daha saldırgan seyredebiliyor. Erkek arkadaşlarımızın da meme kanserine karşı uyanık olması gerekiyor dedi.

3. Kocaeli Bariatrik Cerrahi Çalıştayı gerçekleştirildi

Obezite tedavisinde yeni uygulamalar ve etik konuların ele alındığı 3. Kocaeli Bariatrik Cerrahi Çalıştayı'nda, konuşan Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Nuh Zafer Cantürk, 'Cerrahi tedaviler ile ilgili bir takım etik problemler ile zaman zaman karşılaşılabiliyor. Dolayısıyla meslektaşlarımızın eğitimine katkıda bulunmak istiyoruz. Etik konuları masaya yatırmak istiyoruz, hangi hastaya cerrahi müdahale yapılması gerektiğini netleştirmek istiyoruz. Bu tür sempozyumlar bunlara vesile oluyor' dedi.

Kadın ve Doğal Yaşam Festivali başlıyor

Kadına ve doğal yaşama dair birçok sorunun cevap bulacağı Kadın ve Doğal Yaşam Festivali, 23 Ekim Pazar Günü Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek

Cantürk: Bir kırık sonraki kırık için büyük risk!

Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği Osteoporoz ve Diğer Metabolik Kemik Hastalıkları Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Zeynep Cantürk Dünya Osteoporoz Günü nedeniyle bir basın açıklaması yayınladı

İşte Şehir Hastanesi’nin içinden ilk fotoğraflar

Kocaeli'ye sağlık alanında sınıf atlatacak Şehir Hastanesinde çalışmaların sonuna gelindi. Açılmasına günler kalan hastanenin içi ilk kez görüldü.

Meme kanseri için pembe ışıklar yakıldı

Kocaeli’de 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı nedeniyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğundaki asma köprü ve üst geçitler, Meme Kanserine dikkat çekmek amacıyla hastalığın sembol rengi olan olan pembe ile ışıklandırılarak farkındalık oluşturuldu.

Bakan Koca açıkladı: Türkiye genelinde ücretsiz olacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kanser taraması randevu sisteminin Türkiye genelinde aile hekimlerinin kullanımına sunulduğunu açıkladı. Aile hekimlerinin vatandaşları arayıp taramaya davet edeceğini ifade eden Bakan Koca, uygulamanın ücretsiz yapılacağını belirtti.

45 yaşındaki hastadan 17 cm tümör çıktı

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde yumurtalık kanserine yakalanan 45 yaşındaki hastadan 17 santimetre uzunluğunda tümör çıkarıldı.

Bakan Koca'dan randevu uyarısı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nden randevu alanların yüzde 30’unun randevuya gitmediğini açıkladı.

Bakan Koca’dan korona uyarısı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şu anda 3 binlerde seyreden Covid-19 vakalarının 3-4 hafta sonra yükseleceğini ifade etti. Koca, "Başta büyüklerimiz ve riskli gruptakiler olmak üzere aşılarımızı olalım, hiçbir endişeye mahal vermeyelim." dedi.

Yaşınıza uygun aşıyı yaptırın

Büyükşehir, Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü ve Körfez Belediyesi, 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlara mevsimsel grip ve pandemi hakkında eğitim verdi

Vaka sayıları yükselmeye başladı

19-25 Eylül 2022 dönemi haftalık korona virüs tablosu açıklandı. 19-25 Eylül haftasında 22 bin 729 vaka tespit edildi, 40 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

İsteğine bağlı hasta kabulü başladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Beyaz Reform" paylaşımında bulundu.

Güzellik yarışında erkekler kadınları solladı

Erkekler, yaptırdıkları güzellik uygulamalarıyla kadınları geride bıraktı. Güzellik merkezlerinin yolunu tutan erkekler, cilt bakımı, lazer epilasyon, microblading, manikür ve pedikür gibi uygulamaları tercih ediyor.

Mavi ambulanslar binlerce hastaya yetişti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Hasta Nakil Ambulans birimi, bu yıl içerisinde yatalak ve yürüyemeyecek haldeki 41 bin 850 hastaya hizmet sundu.

Dr. Keşmer muayene açtı 

Toplam 1174 haber.