Eğitim

Eğitim Haberleri

Öğrencilerin sergisine tam not

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Güzel Sanatlar Bölümü öğrencileri iki yıllık pandemi döneminin ardından, 150 eseri Gar Sanat Galerisi’nde sergilemeye başladı.

Okullarda ara tatil tarihleri belli oldu

Ara tatil tarihleri, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan 2022-2023 iş takvimi sonrasında belli oldu.

Yarın nüfus müdürlükleri açık olacak

2022 Kamu Personel Seçme Sınavı (Ön Lisans), 9 Ekim Pazar günü(yarın) yapılacak. Kocaeli’den 21 bin 483 kişinin katılacağı sınav sebebiyle pazar günü İlçe Nüfus Müdürlükleri açık bulundurulacak.

Kumbaraya bağışlanan kitaplarla bir okula kütüphane yapılacak

Çocukları kitap okumaya teşvik etmek ve eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Kartepe 2. Kitap Fuarı törenle açıldı. Fuarda oluşturulan kumbaraya bağışlanan kitaplar ile de bir okula kütüphane yapılacak.

Erdoğan üniversite öğrencilerine müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada yüksek öğrenim yurtlarında kalan öğrencilere verilen beslenme yardımının günlük 25 liradan 60 liraya yükseldiğini açıkladı.

İcazetlerini alan 41 öğrenci hafız oldu

Körfez Mehmet Akif Ersoy Erkek Yatılı Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimini tamamlayan 41 öğrenci, hafızlık icazet belgelerini aldı.

Nüfus müdürlükleri açık olacak

Nüfus müdürlükleri, hafta sonu yapılacak KPSS oturumları için açık olacak. Adayların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için nüfus müdürlükleri, bugün 07.00-14.30, pazar günü ise 07.00-10.00 saatleri arasında hizmet verecek.

İzmit İmam Hatip Lisesi için yeni ihale!

Yıkılan İzmit İmam Hatip Lisesi'nin yeniden yapımı için ihale tarihi belli oldu.

Ehliyet eğitiminde yeni dönem

Sertifika ayrımı yapılmaksızın sürücü adaylarına emniyet kemeri simülasyon eğitimi verilecek. Amaç, sürücülere emniyet kemeri takma alışkanlığını kazandırmak. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

YKS ek yerleştirme sonuçları belli oldu!

2022 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek yerleştirme sonuçları ilan edildi. Sonuçlara Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) internet sitesinden ulaşılabiliyor. Kaldırılan baraj puanı uygulaması sonrası yükseköğretim kurumları kontenjanlarının yüzde 99'u doldu.

Okul kıyafetinde EKN GİYİM'e akın ettiler

2022-2023 eğitim öğretim yılının açılmasına rağmen okul kıyafeti alışverişlerinde hareketlilik devam ediyor. Veliler kıyafet almak için dükkanlara koşarken, yanlış seçilen kıyafetler, kalitesiz ürünler en çok çocukların sağlığına zarar veriyor. Kocaeli’nin İzmit, Derince, Kartepe ve Başiskele ilçelerinde 96 okula stoklu kıyafet hizmeti veren EKN Tekstil de müşteri akınına uğruyor.

Adaylar içeride, yakınları dışarıda ter döküyor

İptal edilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) ilk oturumu başladı. Yurt genelinde olduğu gibi Kocaeli'de de sınav heyecanı yaşandı.

Kocaeli'deki bütün okulların okul kıyafetleri EKN Giyim'de

Yeni eğitim öğretim sezonunun açılmasına rağmen okul kıyafeti alışverişlerinde hareketlilik devam ediyor.Velilerin kıyafet alırken nelere dikkat etmesi gerektiğini işin uzmanları anlattı. Kocaeli'de 96 okula stok kıyafet hizmeti veren EKN Tekstil sahibi Ceyhun Eken, Piyasada polyester pamuk karışık şekilde kullanılıyor. Onlar rengi daha canlı, daha diri tutuyor gibi olsa da aslında sağlıklı değiller. Hatta daha sağlıksız ama biraz da ekonomik olabiliyorlar. Burada biz pamuk ürünleri seçiyoruz dedi.

KPSS'de yeni takvim belli oldu

Soruların sızdırıldığına yönelik iddiaların ardından iptal edilen KPSS'de yeni takvim belli oldu. 2022-KPSS Lisans Sınavı'nın Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumları 18 Eylül'de; 2022-KPSS Alan Bilgisi oturumları ise 24-25 Eylül'de yapılacak.

Toplam 865 haber.