Eğitim

Eğitim Haberleri

Üniversite teknoloji takımlarına tam destek

Büyükşehir, Kocaeli Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi’nin E-Gençlik teknoloji takımlarına destek vermeye devem ediyor

Polis adayları bu kursta hazırlanacak

Büyükşehir, geleceğin polis adayları için hayata geçirdiği ücretsiz Fiziki Yeterlilik Sınavı Hazırlık Kursuyla gençleri hayallerine bir adım daha yaklaştıracak

Akran zorbalığı yapan disipline gidecek

Yapılan yeni düzenleme ile "siber zorbalık" ile "akran zorbalığı" yapan öğrencilere disiplin işlemi yapılacak. Ceza gerektiren davranış ve fiillerde bulunan öğrencilere, iyileştirici, geliştirici veya yönlendirici çalışmalar ile topluma hizmet, ödev ve proje çalışmaları yapılacak.

KYK burs başvuruları başladı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Burs ve Öğrenim Kredisi başvurularının başladığını açıkladı. Başvurular 17 Kasım Perşembe günü saat 23.59'a kadar devam edecek.

Büyükşehir'den ek sefer

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bugün ve yarın gerçekleştirilecek İstanbul Üniversitesi AUZEF Güz Dönemi Sınavı iççin ek sefer düzenleyecek

Son ders zili bugün çalacak

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki 19 milyonu aşkın öğrenci, 14-18 Kasım'da 2022-2023 eğitim öğretim yılı ilk ara tatilini yapacak.

ALES giriş belgeleri erişime açıldı

20 Kasım'da gerçekleştirilecek Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı giriş belgeleri erişime açıldı.

Ara tatil yarın başlıyor

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki 19 milyonu aşkın öğrenci 9 günlük birinci ara tatile yarın çıkacak. 2022-2023 eğitim öğretim yılı ilk ara tatilinin ardından öğrenciler, 21 Kasım'da yeniden ders başı yapacak.

Öğrencilere müjde! Ara tatil başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri bu ay ara ara tatil yapacak.

Açıköğretim Fakültesi’nin yeni web adresi öğrencilerle buluşuyor

Açıköğretim ailesine katılan ve katılmak isteyen tüm öğrencilere daha faydalı ve kolay erişilebilir olmak amacıyla 'Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi Staj ve Uygulama Dersleri' isimli web sitesi öğrencilerin erişimine açıldı.

Leyla Atakan'ın ismi şehir kütüphanesinde yaşatılacak

Kocaeli'ye Türkiye'nin ve İzmit'in ilk kadın belediye başkanı Leyla Atakan'ın adını yaşatacak şehir kütüphanesi kazandırılıyor. Kütüphane kafe konseptinde hizmet verecek olan şehir kütüphanesinde aynı zamanda Leyla Atakan'ın anıları da yaşatılacak.

'Okul terki uyarı sistemi' geliyor!

Meclis plan ve bütçe komsyonunda, bütçe mesaisi devam ediyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bakanlığının bütçesine ilişkin komisyonda bir sunum yaptı. Özer, önümüzdeki yıl, öğrencilerin okulu terk etmesini önlemek için "erken uyarı sistemi" kurulacağını açıkladı.

KPSS önlisans sonuçları açıklandı

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) önlisans sonuçları için meraklı bekleyiş sona erdi ve sonuçlar ÖSYM tarafından açıklandı. 9 Ekim tarihinde yapılan KPSS önlisans sınavı sonuçları bugün belli oldu.

Kocaeli Bilnet’ten sanat ve kültür yolculuğu

Özel Kocaeli Bilnet Okulları 1. ve 2. sınıf öğrencileri ile “Kasr-ı Hümayun Saray Müzesi’ne” gezi çalışması yapıldı.

Kocaeli'de 1200 öğretmen eylemde!

Öğretmenlik Meslek Kanunu'na karşı tepki göstermek amacıyla bugün Kocaeli'deki yaklaşık 1200 eğitimci, bir günlük eylem başlattı

Toplam 865 haber.