Erdoğan üniversite öğrencilerine müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada yüksek öğrenim yurtlarında kalan öğrencilere verilen beslenme yardımının günlük 25 liradan 60 liraya yükseldiğini açıkladı.

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Seval Sezer

Kabine sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Üniversite öğrencileriyle ilgili yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

Kredi ödemeleri sadece ana para üzerinden yapılacak

Kredi ve burs konusunda da Türkiye, dünyanın en ileri sosyal devlet uygulamasına sahip ülkesidir. Kredi ödemelerinin sadece ana para üzerinden yapılabilmesine ilişkin düzenleme Ekim ayında Meclis gündemine de gelecektir.

''Beslenme yardımını günlük 25 liradan 60 liraya çıkarıyoruz''

Öğrencilerimize bir müjde vermek istiyorum. Ek yerleştirmelerin devam ettiği ve fiyatlarını değiştirmediğimiz yüksek öğrenim yurdunda kalan öğrencilerimize vermiş olduğumuz beslenme yardımını günlük 25 liradan 60 liraya çıkarıyoruz. Böylece beslenme yardımını iki buçuk katlık bir artışla aylık bin 800 liraya yükseltiyoruz.

''14 Eylül'de 105 yurt binamızın daha açılışını yaptık''

Yurt kapasitemizi 182 bin yataktan 850 bin yatağa çıkartarak hiçbir gencimizin barınma sorunu yüzünden eğitiminden mahrum kalmamasını sağlamanın gayreti içindeyiz. 14 Eylül'de 105 yurt binamızın daha açılışını yaptık.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN