Emekli bayram ikramiyeleri için tarih verildi

Emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri için geri sayım başladı. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala emeklilere ödenen bayram ikramiyeleri milyonlarca kişinin arama motorlarında en çok aradığı konular arasında yer aldı.

Emekli bayram ikramiyeleri her yıl olduğu gibi bu yıl da en geç Kurban Bayramı'ndan bir hafta önce hesaplara yatacak. Milyonlarca emekli ödeme tarihini beklerken bir yandan da 1.100 TL olan bayram ikramiyelerinin artıp artmayacağını merak ediyor. Emekli bayram ikramiyesinin hesaplara yatacağı tarih için araştırmalar, bu yıl temmuz ayında kutlanacak olan Kurban Bayramı öncesinde gündem oldu.

İKRAMİYELER NE ZAMAN VERİLECEK?
Emekli ikramiyelerinin Kurban Bayramı'ndan 1 hafta öncesi yani Temmuz ayının ilk haftasında verilmesi bekleniyor. Yani milyonlarca emekli bayram ikramiyesini en geç 7 Temmuz Perşembe günü almış olacak.

2022 KURBAN BAYRAMI TAKVİMİ
Kurban Bayramı arefe günü 8 Temmuz Cuma günü olacak. Bayramın birinci günü ise 9 Temmuz tarihine denk geliyor.

Kurban Bayramı 1. Gün: 9 Temmuz Cumartesi

Kurban Bayramı 3. Gün: 11 Temmuz Pazartesi

Kurban Bayramı 4. Gün: 12 Temmuz Salı

KİMLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALABİLİR?

SGK emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlara ödenir. Ayrıca Kurumdan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine bayram ikramiyesi ödenir.

BAYRAM İKRAMİYESİ İÇİN NEREYE BAŞVURU YAPILIR?

Bayram ikramiyeleri için için ayrıca başvuru yapmak gerekmiyor. İkramiyeler emekli maaşlarının yatırıldığı hesaplara başvurusuz yatırılacak.
 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme