Baro Başkan Adayı Aysun Torun

Ekim ayının 2. haftasında gerçekleştirilecek Kocaeli Barosu 37. Olağan Genel Kurulunda seçilecek olan Baro Başkanı adayları belli oldu. Avukat Aysun Torun başkanlığa adaylığını açıkladı. Aysun Torun, 1979 Artvin Şavşat doğumlu. Gürcü kökenli. Yaklaşık 1 yıl Başiskele Belediyesinde olmak üzere 18 yıldır Kocaeli Barosu bünyesinde serbest avukat olarak çalışıyor.

Kocaeli Baro Başkanı Bahar Gültekinin bu seçimde aday olmayacağını açıklamasının ardından Çözüm Hukuk Bürosu Avukatı Aysun Tosun başkanlığa adaylığını koydu. Ekim ayında yapılacak olan seçimde 2 aday bulunuyor.

Başkan seçilmesi durumunda stajyer avukatların, meslekteki sıkıntıların, Kocaeli Barosundaki sorunların çözümü için elinden geleni yapacağını belirten Torun, siyasi bir beklentisinin olmadığını da ekledi. Baro başkanlığına neden aday olduğunu ise şu sözlerle ifade etti: “Artık taşın altına elimizi koyma zamanının geldiği düşüncesi ile ve öncelikle Baromuzda kayıtlı avukatların sorunlarına Genel kurulunda seçilecek olan baro Başkanlığı adaylığıçözüm bulmak amacı ile talip olduk. Baro başkanlığı benim için hizmet ifade ediyor. Kendim, mesleğim ve meslektaşlarım için bir şeyler yapabilmek adına bu yola çıktım.”

Yönetim kurulu üyelerini yavaş yavaş belirleyen Aysun Torunun yanında yer alacağı netleşen isimler ise şöyle:

AVUKAT İLKNUR KAHRAMAN
1980 İstanbul Doğumlu, 2004 yılı Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, halen Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde avukat olarak görev yapmakta, barolar birliği kamu avukatları komisyonu üyesidir. 
İlknur kahraman adaylık ile ilgili şunları söylüyor: “Gerek Baro Başkan adayımız Sn Avukat Aysun TORUN, gerekse biz Yönetim Kurulu üyesi adayları olarak , göreve seçilmemiz halinde, öncelikle meslektaşlarımızın yaşadığı sorunlara bir ses olabilme ve elimizden gelen tüm gayret ile sorunların çözümüne katkı sağlayabilme gayesi ile değerli meslektaşlarımızla bu yola çıktık.”

AVUKAT HÜSEYİN OLCAY
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunu Hüseyin Olcay, Kocaeli Barosu çatısı altında 2004 yılından bu yana serbest avukat olarak avukatlık mesleğine devam ediyor.
“Şahsım, mesleğimi icra ederken  gerek meslek ilkelerine gerek ise  Atatürk İlke ve İnkılaplarına gönülden bağlı bir yurttaş olarak O’nun bizlere bıraktığı bu güzel vatanı bir emanet olarak kabul edip, gelecek nesillere en iyi şekilde bırakmak için yılmadan çalıştım ve çalışmaya devam edeceğim.” sözleri ile kendisini ifade eden Olcay, aday olacak olan Baro Başkanı, Yönetim kurulu, disiplin kurulu ve denetleme kurulu üyelerine şimdiden başarılar diledi.

AVUKAT ONURSAL ÇUBUKLU
1983 İzmit doğumlu olan Onursal Çubuklu Yakın Doğu üniversitesinde Hukuk eğitimi aldı. 2006 yılından bugüne Kocaeli Barosuna bağlı olarak serbest avukatlık yapıyor.
Çubuklu: “Baronun idare kurullarına aday olarak, gerek mesleki faaliyetlerimize devam ederken karşılaştığımız sorunlar, gerekse seçimlere kadar geçen süre içerisinde öneri ve beklentilerini bizlerle paylaşan meslektaşlarımızın talep ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, meslektaşlarımızın ekonomik, sosyal, kültürel ve mesleki gereksinimlerinin karşılamaya gayret edeceğiz.” diyerek yapacağı faaliyetlerden bahsetti.

AVUKAT OZAN ÇATALTEPE
1993 Gebze doğumlu olan Ozan Çataltepe 2016 yılından beri Kocaeli Barosu’na bağlı olarak avukatlık mesleğini icra etmekte.
Yönetim Kurulunun en genç adaylarından olan Çataltepe “Mesleğe yeni başlamış olan meslektaşların ekonomik sorunlarının çözümlenmesi adına etkili yöntemler bulmaya çalışacağız. Yine tüm meslektaşlarımızın mesleğin icra edildiği her alanda karşılaştığı zorlukları ve sorunları hızlı bir şekilde tespit ederek, bu sorunların ortadan kalkması ve tekrarlanmaması adına kalıcı çözümler bulmayı hedefliyoruz” dedi.

Yönetim kurula eklenecek diğer isimler konusunda istişarelerinin sürmekte olduğunu söyleyen Torun, diğer adaylarını en kısa zamanda paylaşacağını belirtti.
 
Kocaeli barosunda 2021 rakamlarına göre 2.348 üye bulunuyor. Başkanlığa aday olan 2. isim ise Avukat Mehmet Gül...

(Haber: Selinay Karkin)
 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme