Bakan Koca: Yeni bir müjdeyi vermek istiyorum

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TURKOVAC aşısının acil kullanım onayına başvurulması haberinin ardından yeni gelişmeleri duyurdu.

PAYLAŞ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklamasında şu ifadeleri kullandı;
*TURKOVAC aşımızın acil kullanım onayına başvurduğumuzu söylemiştim. Şimdi yine sevindirici olan yeni bir müjdeyi vermek istiyorum. Özellikle proje çalışmalarını tamamladığımız 50 bin metre kare büyüklüğünde olan aşı ARGE üretim merkezimizi önümüzdeki günlerde ihalesini yapacağız.

*Dünyanın bu alandaki en gelişmiş ünite merkezinin inşaatını gelecek yıl sonunda bitirmek istiyoruz. Dünyada bu anlamda bu altyapıyla bu büyüklükte ikinci bir yer olmadığını tahmin ediyorum.

*700 dolar olan ilacın 30-35 kat oranında daha az maliyetle olan ilacı 3-4 hafta içinde vatandaşla buluşturacağız.

''30 bin sözleşmeli sağlık personelinin alım süreci başlıyor''

*Bu da üçüncü müjde olsun. 40 bin kişi ile ilgili KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak yerleştirme ile mülakat yapılmadan 30 bin sözleşmeli sağlık personelinin alım süreci başlıyor.

*Yine mülakat yapılmadan 10 bin sürekli işçi alımı da yapılacak kura ile. Hemşire, ebe, terapist, sağlık fizikçisi vb. alanlarında alım olacak.

*Evlilik öncesi SMA taramaları zorunlu''

*Evlilik öncesi SMA taramalarını zorunlu hale getiriyoruz.

*(Topuk kanından SMA taraması) Her doğan bebeğe yıl bitmeden tarama yapmaya başlıyoruz.

*Mesai sonrası çalışmanın isteğe bağlı olarak geri getirilmesi ve emeklilik için iyi bir düzeltme yapılması gerektiği kanaatindeyim.

''Günde ortalama bakılan hasta sayısı 1.4 milyon kişi''
*(Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı) Dershanelerdeki küçük nüanslar ile farklılık oluşturulmasının önüne geçilmesi kanaatindeyim ve bu yüzden çekirdek müfredattan sorular sorulması, okul puanı ve yaptığı hizmet esas alınarak bir hizmet puanının da buna ilave edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

*Günde ortalama bakılan hasta sayısı 1.4 milyon. Bunların 400 bini acile gelen hasta, 1 milyonu polikliniklerde tedavi olan kişi. Bunların içerisinden MHRS'ye başvurarak gelen kişi sayısı yüzde 45.

*Geçen yıl neredeyse hiç influenza ve soğuk algınlığı görülmedi. Bu yıl da benzer durumun olacağı düşünen üretici firmalar yeterli miktarda üretim yapmadı. Soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklar ise bu yıl 3-4 kat arttı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN