Bakan Koca açıkladı: Okullarda maske mecburiyeti kalktı

Bilim Kurulu toplantısının ardından kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğunun kaldırılmasının ardından okullardaki durumun kamuoyunda merak edilmesi üzerine Bakan Koca, kafa karışıklığını ortadan kaldıran bir paylaşımda bulundu. Paylaşımında Bakan Koca, okullarda ve diğer kapalı alanlarda maske mecburiyeti kalktığını açıkladı.

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Burcu Nazlı

Bugün son kez bir araya gelen Bilim Kurulu toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile kameralar karşısına geçerek kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu kaldırıldığını duyurdu. Ancak toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşlarında maske uygulamasının, vakalar 1000'in altına düşene kadar devam edeceği de belirtildi.

BAKAN KOCA KAFA KARIŞIKLIĞINI GİDERDİ

Kapalı mekanlarda maske kullanma zorunluluğun kaldırılması ancak sağlık kuruluşlarında devam etmesi nedeniyle okullar ve eğitim kurumlarındaki durum merak ediliyordu. Bunun üzerine Bakan Koca'dan kafa karışıklığını ortadan kaldıran bir paylaşım geldi.

OKULLARDA MASKE MECBURİYETİ KALKTI

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Okullarda ve diğer kapalı alanlarda maske mecburiyeti kalktı. Toplu taşıma araçlarıyla sağlık kuruluşları, vaka sayısı 1000'in altına düşene kadar uygulamada istisnayı teşkil ediyor. Çok yakında yüzümüzün akıyla maskesiz hayata geçiyoruz. Dün 2 bin 604 olan vaka sayısından bu belli." ifadelerine yer verdi.

"HATIRA FOTOĞRAFIMIZI ÇEKTİRELİM"

Açıklamasının ardından bir paylaşımda daha bulunan Bakan Koca, "Hatıra fotoğrafımızı çektirelim. Okullarda maske mecburiyeti kalktı" dedi.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN